Wild Space

Wild Space

Review door Yvonne van @yvonnes_spellekast

Uitgever: @catch_up_games
👥: 1-5
👶🏼: 10+
⏱: 30 min
🏆: 7,5

Als bevelhebber van je ruimteschip ga je nieuwe planeten ontdekken. Planeet na planeet, zorgen je ontdekkingen ervoor dat je een Crew op kunt bouwen.

Huur specialisten en robots in, haal afgezanten van het rijk aan boord, die je nieuwe missies zullen toevertrouwen in ruil voor credits. Verzamel jouw deel van de wonderen die het heelal rijk is, om zo de rijkste ontdekkingsreiziger te worden! Elke beurt (ver)plaats je een ruimteschip waardoor je acties kunt selecteren. Hiermee kun je kaarten spelen en aan je crew toevoegen, of een nieuwe kaart trekken. Met de kaarten bepaal je ook waarvoor je punten gaat scoren. Door de kaarten goed te timen, kun je mooie combinaties maken en extra acties uitvoeren. Na 10 rondes is het spel voorbij en wint degene met de meeste punten.

Wild Space vind ik een heel leuk, tactisch kaartspel, met toegankelijke regels en een fijne speelduur. Het spel zelf is in het Frans, maar het spelmateriaal is totaal taalonafhankelijk.vEr is online een Print&Play uitbreiding beschikbaar, die ook de Automa voor het basisspel, net wat
extra’s geeft. Inmiddels is bekend geworden dat er een (Franstalige) uitbreiding gaat komen! Hier ben ik heel erg benieuwd naar.