Welcome To The Moon

Welcome To The Moon

Review door Colin van de @spelbrekers

Welcome to the moon is een strategiespel met als mechanisme flip and write. In deze versie probeer je de mensheid te redden van alles in de ruimte en kan je spelen op acht bladen met verschillende avonturen. 

Een beurt bestaat uit het draaien van de kaarten die verdeeld zijn op drie verschillende stapels, je kiest één van de combinaties die ontstaan zijn uit, schrijft deze op je avonturenblad en voert de bijbehorende acties uit. Alle spelers doen dit tegelijkertijd. De spelers vullen de combinaties zo in dat je het avonturenblad op volgorde van laag naar hoog kan vullen om als eerste de missies te vervullen.

In deze versie van Welcome to zit een campagne. Je kan er voor kiezen om deze te doorlopen en kennis te maken met alle acht de avonturen. De keuzes die je tijdens een avontuur maakt, heeft invloed op het vervolg van het volgende avontuur.

Tegels worden aan elkaar geplaatst om gebieden zo groot mogelijk te maken

Wat vinden we leuk?
– Het mechanisme flip and write.
– Alle spelers zijn continue betrokken bij het spel.
– Mooie vormgeving van de kaarten en de avonturenbladen.
– Tof dat je de mogelijkheid hebt om een campagne te spelen.
– De avonturenbladen zijn herbruikbaar omdat ze geplastificeerd zijn.

De scores worden bijgehouden in de doos. Handig!

Wat vinden we wat minder?
– De vele regels. Elk avonturenblad heeft andere regels. In basis blijft het hetzelfde, maar de acties of consequenties zijn anders. Anderzijds maakt dat het spel lekker uitdagend.

Ook al zijn we niet zo van het sciencefiction thema was dit een enorme verrassing. 

Check ook deze spellen: