Unmatched – Gevecht der legendes

Unmatched – Gevecht der legendes

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

2-4 spelers ~ 20 minuten ~ 10+ jaan

Uitgegeven door @whitegoblingames

‘In een strijd zijn er géén gelijken’ is de slogan die voorop de spelregels pronkt. In Unmatched kruip je in de huid van een legendarische held en ga je met elkaar het duel aan. Aan het einde kan er maar één held de winnaar zijn!

Elke held heeft één of meerdere sidekicks.
In deze editie vind je;
🔸 Sinbad met de Kruier
🔸 Medusa met 3 Harpijen
🔸Koning Arthur met Merlijn
🔸 Alice (in Wonderland) met de Jabberwock

Elke held of sidekick heeft een levensschijf, behalve de Harpijen, die hebben maar 1 leven. Wanneer een levensschijf op 0 komt is je held of sidekick dood, het spel is dan direct afgelopen.
De strijd wordt gevoerd door middel van het spelen van handkaarten. Voor elk team zijn dit er 30. Op de kaart wordt aangegeven voor welke strijder de kaart bedoeld is, óf de kaart kan voor beide strijders worden ingezet.

Het speelbord is verdeeld in velden en gebieden, te zien aan de verschillende kleuren. Strijders kunnen een directe aanval doen in een aangrenzend veld of een aanval op afstand in hetzelfde gebied. Dit is afhankelijk van de eigenschappen van je strijder.

Elke speler is na elkaar aan de beurt en voert 2 acties uit. Dit kunnen 2 verschillende, of 2 keer dezelfde actie zijn;
🔸Verplaatsen; hierbij pak je 1 nieuwe actiekaart en hebt de optie om te verplaatsen over het bord
🔸Beramen; Speel een actiekaart en voer de actie uit
🔸Aanvallen; nadat je een doelwit hebt gekozen onthul je je aanvalskaart en kan je tegenstander een kaart tonen om zich te verdedigen.

Willekes mening
Op Instagram had ik al laten weten érg enthousiast te zijn over Unmatched. Het spel is zeer toegankelijk en doordat er gebruik is gemaakt van bekende helden, spreekt het nog meer aan. De spelregels zijn duidelijk, dus je kunt snel van start. De verschillen tussen de teams zijn erg leuk om te ontdekken en maken de herspeelbaarheid groot. Daarbij heeft het bord 2 zijdes, dit verhoogt de variatie nog meer. Unmatched is goed te spelen met 2 spelers en binnen 5 minuten opgezet!

Zo ziet het speelveld eruit