Trek 12

Trek 12

Review door Colin van de @spelbrekers

Trek 12 is de nieuwste roll & write van @geronimogames met een origineel thema. In het spel proberen spelers verschillende gebergten in de Himalaya te beklimmen. Hiervoor gebruiken zij 2 verschillende dobbelstenen en een prachtig vormgegeven scoreblad.

Alhoewel er al vele roll & writes bestaan, heeft Trek 12 in mijn ogen een nieuwe manier gevonden om de waarde van je worp op te schrijven. Na je worp mag je 1 van 5 verschillende waardes kiezen, denk hierbij aan het hoogste of laagste getal, de optelsom of het product. Op deze manier kan je bij elke worp verschillende waardes krijgen die jou het beste uitkomen. Maar pas op dat je niet steeds dezelfde keuze maakt want elke optie heeft maar 5 mogelijkheden.

Dit doen spelers om zo klimgebieden en klimlijnen te vormen op hun scoreblad. Een klimlijn is een lijn van op- of aflopende getallen in een opeenvolgende volgorde. Een klimgebied is een gebied naast elkaar gelegen getallen met dezelfde waarde. Hoe groter elke lijn of gebied en hoe hoger de waarde, hoe meer punten je ervoor krijgt.

Trek 12 is een origineel en mooi vormgegeven roll & write spel, maar het is ook zoveel meer dan dat. In de volle doos komen verschillende spelmaterialen. Zo begin je het basisspel al met 3 verschillende scoreblokken van verschillende moeilijkheidsgraden, zitten er hulpkaarten in het spel die elk potje wat meer strategisch maken, en kan je bij verschillende momenten in het spel enveloppen open maken. In deze enveloppen vind je nieuw materiaal die het spel nog verder uitbreiden. Voor het eerst heb ik een roll & write mee gemaakt die gedurende het spelen steeds meer ontwikkelt. Het spel lijkt simpel op het eerste gezicht maar heeft een enorm diepe laag die je moet ontdekken. Dit heeft onze mening compleet verandert en naar hoge hoogtes gebracht. Als je van roll & writes houdt probeer dan zeker eens deze berg te beklimmen, want het uitzicht boven is om van te genieten!

Geïnteresseerd geraakt in Trek 12? Koop het bij bijvoorbeeld bij Bol.com

Dit spel is ons vriendelijk beschikbaar gesteld door de uitgever.