Tiny Towns – Experts

Tiny Towns – Experts

Review door Tijmen

Ze zijn gearriveerd! Na een lange tocht uit hun dorp in het bos zoeken wezentjes een nieuwe plek om zich te vestigen. We noemen ze Experts want ze brengen allerlei vaardigheden en specialismes met zich mee waarmee we onze Tiny Towns kunnen verbeteren.

Het spelerstableau (raster) en een ‘werkende’ arbeider

Kort speloverzicht
In het spel Tiny Towns bouw je een dorp door het slim plannen en plaatsen van grondstoffen op je persoonlijke raster. Heb je de juiste grondstoffen in de juiste vorm mag je een gebouw plaatsen. Gebouwen leveren punten of andere voordelen op en het spel eindigt als er geen plaats meer is op je raster. Experts is de tweede uitbreiding van dit uitdagende puzzelspel. In de doos vinden we nieuwe gebouw- en monumentkaarten, voor elke speler een herbergbord en 7 arbeiderskaarten. We krijgen ook 20 arbeiders, de experts, die zo uit het bos Everdell lijken zijn weggelopen. Aan het begin van een spel plaats je nu 3 arbeiders in willekeurige hoeken van je raster. Voltooi je een gebouw en besluit je die te plaatsen in het vak waar een arbeider staat gaat deze ‘werken’ in dat gebouw. Deze werkende arbeiders kun je vervolgens inzetten om een vaardigheid te activeren die op de arbeiderskaarten zijn gedrukt. Het gaat je helpen meer gebouwen in je Tiny Town te plaatsen als je goed vooruitdenkt. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk een gebouw te plaatsen met een grondstof minder of willekeurige grondstoffen in te ruilen die wel in de juiste vorm liggen.

De nieuwe gebouwkaarten voegen nieuwe manieren om punten te scoren toe

Mening
Experts is de uitbreiding voor de echte Tiny Towns fan. Het tactisch inzetten en verplaatsen van de arbeiders voegt een nieuwe laag toe aan de toch al uitdagende puzzel. De nieuwe gebouwen hebben leuke en verassende eigenschappen die het spel verfrissen. Is dit een noodzakelijke uitbreiding? Naar onze mening niet want daarvoor voegt het net wat te weinig toe. Is het een leuke uitbreiding? Dat zeker en speel je het spel grijs kan je je koppie weer op een net andere manier laten kraken.

Reviewexemplaar vriendelijk beschikbaar gesteld door White Goblin Games.

Geinteresseerd geraakt? Koop het hier bij White Goblin Games of hier bij Bol.com

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®

Een voorbeeld van een arbeiderskaart
Elke speler ontvangt aan het begin van het spel een Herbergbord