Sock Monsters

Sock Monsters

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

2-4 spelers ~ 20 minuten ~ 6+ jaar

Uitgegeven door Happy Meeples Games

Help! Alle sokken zijn verdwenen 🙈 Die vrolijke, schattige Sokkenmonsters zijn hier de schuldige! Wanneer ze de kans krijgen grijpen ze alle sokken en leggen ze in hun holletjes. Gelukkig zijn daar de vlijtige huiselfjes! Jij kunt ze helpen zoeken om 3 passende paren sokken te vinden. De eerste elf die dat voor elkaar krijgt heeft gewonnen!

Elke speler gooit eerst met de gekleurde dobbelsteen en verplaatst daarna het bijbehorende monster. Een monster kan zich 1-3 velden verplaatsen, maar niet diagonaal. Wanneer het monster zich verplaatst heeft bekijk je daarna de onderliggende dobbelsteen om te bekijken of het monster nog acties mag uitvoeren. Slaapt ie, of is ie wakker? Zo kun je op zoek naar opbergplekken in je eigen kleur of kun je sokken stelen van je tegenstander.

Het militaire spoor. Het schild is zelf geschilderd

Daarna mag de speler zijn eigen pion maximaal 3 velden verplaatsen. Dit mag alle richtingen op, alleen niet over velden waar monsters of andere pionnen staan. Daarna heb je de keuze om de tegel waar je op staat om te draaien of om een sok uit een aangrenzend monsterhol te halen.
Wanneer je met de omgedraaide tegel één van je eigen opbergplekken vindt, mag je 2 sokken uit de zak trekken om je paren compleet te maken.

Zo ziet het speelveld eruit

Willekes mening
Sock Monsters is een tactisch spel, met name geschikt voor kinderen. Memory en set-collection worden op een leuke manier gecombineerd. Ze worden uitgedaagd om tactische keuzes te maken en vooruit te denken. Het spel heeft vrolijke, frisse kleuren, wat het voor de kinderen erg aantrekkelijk maakt. In de doos zitten geheime kamers verborgen waar extra speelmateriaal in zit. De toevoeging die dit biedt maakt de herspeelbaarheid groot. Voor onze dochter van 8 is dit prima te spelen, onze zoon van 5 vindt het nog een tikkeltje lastig. Een potje duurt ongeveer 15-20 minuten, zijn spanningsboog is nog net te kort. Een heerlijk spel wat ons betreft!