It’s a wonderful world!

It’s a wonderful world!

Review door Tijmen

Bij het opbouwen van een imperium is het natuurlijk erg belangrijk dat de bouwwerken van goede kwaliteit zijn. Ze moeten bestand zijn tegen weer en wind. Bij een bordspel is het niet anders. Componenten moeten van goede kwaliteit zijn om de onhandigheid van z’n spelers, die bijvoorbeeld hun bier erover heen gooien, te kunnen weerstaan.

In It’s wonderful world gaan 1-5 spelers met elkaar de strijd aan om in 4 rondes een zo effectief mogelijk imperium op te bouwen. Elke speler krijgt 7 ontwikkelingskaarten waar hij er 1 van mag kiezen. De rest geeft hij door en dit herhaalt zicht tot dat iedere speler 7 kaarten gekozen heeft. De planningsfase is aangebroken en nu moet je gaan beslissen welke ontwikkelingskaarten je wil gaan bouwen en welke kaarten je wil afleggen om direct grondstoffen te ontvangen. De uitdaging ligt er nu in om je productieproces op gang te krijgen, vrijwel elke kaart produceert een of meerdere grondstoffen, of om punten te scoren. Heb je een keus gemaakt dan gaan we produceren. Per grondstof wordt bepaald hoeveel je produceert en die grondstof mag je dus gebruiken om ontwikkeling te bouwen. Leg je de laatst benodigde grondstof op een ontwikkeling dan is deze gelijk afgebouwd en komt hij in je imperium te liggen. Hij produceert nog in de huidige ronde en dit brengt dus nog meer tactiek met zich mee. Als de laatste grondstof geproduceerd is herhalen de hiervoor beschreven stappen zich tot het eind van ronde 4 en worden de punten geteld.

Omdat het spel eigenlijk alleen kaarten heeft sprak het mij lange tijd niet zo aan. Maar het bleef maar in de spotlights staan en iedereen was enorm enthousiast. Onze @boardgamebrothers from another mother gaven uiteindelijk het laatste zetje om toch de bestelling te plaatsen. En man wat ben ik er blij mee. Elke keer dat we spelen wordt hij leuker. It’s A Wonderful World is een dikke aanrader. En ja… de componenten zijn van super kwaliteit want de inhoud van een flesje bier heeft geen enkele zichtbare schade achtergelaten aan het centrale bord en de kaarten.

Het spel is te koop bij Bol.com