Horrified

Horrified

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

1-5 spelers ~ 10+ jaar ~ 45 minuten

Uitgegeven door @ravensburgerglobal

Horrified is een coöperatief spel waarin je samen (of solo)bekende Monsters zoals Dracula of Frankenstein gaat verslaan. Zorg er vooral voor dat je zelf niet gepakt wordt! Een spel vol met variatie, je kunt het elke keer weer anders maken! Door deze variatie blijft het leuk om te spelen, maar hoe komt dat nou;

Voordat je een monster kunt verslaan, moet je eerst met elkaar een taak volbrengen. Elk monster heeft zijn eigen unieke locatie, taak en manier van overwinnen. Ze hebben ook nog eens elk hun eigen regels van verplaatsen over het bord. De spelers kiezen ieder een eigen held, die ook weer zijn eigen unieke startlocatie en kwaliteiten heeft. Verdeeld over het speelbord liggen tokens met wapens waarmee je de opdrachten kunt vervullen, monsters kunt verslaan, je schade af kunt kopen. Wanneer een token in het spel komt, heeft ook deze een eigen locatie.

Nadat elke speler is geweest wordt een actiekaart getrokken. Hier staat een opdracht op, hier wordt aangegeven welk monster gaat verplaatsen en hoeveel kracht deze heeft. Wanneer je wordt gepakt bepaalt de kracht met hoeveel dobbelstenen je moet gooien en hoeveel schade jij krijgt.

Willekes mening
Het thema sprak mij in eerste instantie helemaal niet aan, maar dit spel zit zo goed in elkaar, dat het eigenlijk niet meer uitmaakt voor mij. Doordat de moeilijkheidsgraad zelf te bepalen is, kun je dit prima met beginners of experts spelen. Ik denk dat liefhebbers van Pandemic dit spel zeker kunnen waarderen. Het heeft veel overeenkomsten en toch is het net in een ander jasje gegoten. De componenten zijn van goede kwaliteit, de spelregels zijn duidelijk uitgewerkt en snel duidelijk. Dit maakt het erg toegankelijk.

Wat mij betreft een dikke aanrader voor de liefhebber van (asymmetrische) coöperatieve spellen!

Zo ziet het speelveld eruit