Honey Buzz

Honey Buzz

Review door Colin van de @spelbrekers

Honey Buzz is een abstract strategisch bordspel waarbij spelers proberen een eigen bedrijf op te zetten die handelt in honing. Tijdens het spel zet je je bijen aan het werk zodat ze de beste nectar verzamelen, honing produceren en de markt bemannen. De speler die de beste honing maakt en verkoopt verdient het meeste geld en wint daarmee het spel.

Wat we leuk vinden ­čÉŁ:
– Het thema is compleet doorgevoerd in het spel, van de beeples die je werkers voorstellen tot het honingraat bord wat je opstelt tijdens het spel
– Het mechanisme van het maken van de honingraat is geniaal. Door de 6 hoekige vormen ontstaan er gaten in je bord waar je je nectar opspaart en produceert.
– Worker placement is erg tof toegepast waarbij er keuze is uit vele opties die er allemaal toe doen om je honing zo winstgevend mogelijk te maken.
– Het artwork is prachtig en de materialen zijn van topkwaliteit!

Wat we wat minder vinden ­čŹ»:
– Het spel kost aardig wat tijd om op te bouwen en op te ruimen. Dit kan soms ons wat tegenhouden om het spel er snel bij te pakken, maar dit is een klein minpuntje.
– De regels kunnen voor nieuwe spelers soms overweldigend overkomen en zorgen voor een wat langere tijd voor zij deze compleet begrijpen. Het is in onze ogen een gateway plus spel.