Glasgow

Glasgow

Review door Tijmen

Op het moment van schrijven wordt de lockdown weer verder aangescherpt. Meer tijd dus voor spellen voor 2 spelers. En Glasgow… Dat is een heel fijn spel voor maximaal 2 spelers.

In dit spel dat zich afspeelt in de stinkende schotse industriestad gaan de spelers de strijd aan om zoveel mogelijk punten te scoren met hun gebouwen. Glasgow is een perfect huwelijk tussen de spellen Tiny Towns en Patchwork.

Bij het opzetten van het spel leg je locatietegels in een cirkel. Op deze tegels kan je verschillende acties uitvoeren zoals grondstoffen ontvangen of een gebouw bouwen. Deze cirkel vormt het spoor waar jij je poppetje over kan laten bewegen. De speler die achteraan loopt is net zolang aan de beurt tot dat hij zn tegenstander inhaalt. Punten scoor je door gebouwen te bouwen die afgebeeld staan op vierkante tegels. Bij het bouwen vorm je een gezamenlijk raster van 5×4 van deze tegels. De verschillende gebouwen geven verschillende bonussen afhankelijk van hun locatie of het aantal dat je van dat type gebouw hebt gebouwd. Het spel eindigt direct als het 20e gebouw wordt gebouwd.

Glasgow is een spel met duidelijke regels die naar ons idee goed te begrijpen zijn als je weinig spelervaring hebt. Tegelijkertijd geeft het voldoende tactische keuzes en loont het vooruit te denken. Een spelletje duurt ook maar een halfuur en je hebt het snel opgezet. Zoek je een spel voor 2 spelers dat niet te zwaar is en waar geluk van weinig invloed is dan is Glasgow absoluut je aandacht waard. Je koopt hem al voor minder dan €20,- bij Bol.com en dat is een keurige prijs voor wat je krijgt.