7 Wonders duel

7 Wonders duel

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

2-4 spelers ~ 30 minuten ~ 10-99 jaar

Uitgegever: Repos Productions

Al jaren geleden heb ik het originele spel aangeschaft en heel veel gespeeld. Helaas komt het nu nauwelijks nog op tafel omdat ik het toch het leukste vindt om dit met meer dan 2 spelers te spelen. En toen was daar de uitkomst; 7 Wonders Duel! Het origineel in 2 speler formaat!

7 wonders duel wordt gespeeld in 3 tijdperken waarin jij de leider bent van een beschaving. Met deze beschaving ga je gebouwen en wereldwonderen bouwen, dit vormt je stad. Zowel de gebouwen als de wonderen leveren je tijdelijke of blijvende voordelen op.

Het militaire spoor. Het schild is zelf geschilderd

Er zijn 3 verschillende manieren om te winnen;
šŸ”øBurgerlijke overwinning
šŸ”øMilitaire overheersing
šŸ”øWetenschappelijke overheersing

Wanneer tijdens het spelen blijkt dat Ć©Ć©n van de spelers een militaire- of wetenschappelijke overwinning heeft bereikt, dan stopt het spel direct. Wanneer dit niet gebeurt worden alle punten aan het einde opgeteld. Degene met de meeste punten heeft dan gewonnen. De rivaliteit tussen de 2 steden op militair gebied, wordt aangegeven op het bordje. Met de conflictpion wordt het voordeel (of achterstand) op elkaars stad duidelijk. De vooruitgangfiches tonen de effecten die de wetenschap je bieden.

Het spel is opgezet en de eerste kaarten zijn gespeeld

7 Wonders Duel wordt door velen als hun favoriete 2-speler spel genoemd, en ik snap dat! Afhankelijk van welke kaarten je kunt kiezen, zul je je tactiek gaan bepalen. Dit kan per spel sterk verschillen, waardoor de herspeelbaarheid groot is. Daarbij zijn de regels duidelijk uitgelegd met goede voorbeelden en ook snel te begrijpen.
Het spel beschikt over een goede insert waar elk onderdeel een eigen plek heeft, hƩƩl fijn!

Wanneer ik dit spel een cijfer zou geven dan kom ik op een 9!

2 reacties op “7 Wonders duel

Reacties zijn gesloten.