Welcome to

Welcome to

Review door Yvonne van @yvonnes_spellekast

Uitgever: @jumpingturtlegames
Aantal spelers: 1 – 100
Duur: 25 min
Leeftijd: 10+
Cijfer: 8

In Welcome to ben je een architect die een nieuwe wijk gaat bouwen. Je gaat percelen opdelen, huisnummers verdelen en parken aanleggen. De huisnummers moeten hierbij natuurlijk wel oplopend zijn. Welcome to is een flip and write game, wat inhoudt dat je kaarten omdraait en de waarde van de kaart noteert en de bonus die erbij hoort.

Aan het begin van het spel liggen drie doelenkaarten open op tafel. Dit zijn vaak percelen van eenvbepaalde grootte, maar er zitten ook varianten in met andere doelstellingen. Met het behalen van deze doelen verdien je overwinningspunten. Verder liggen er 3 stapels kaarten klaar. Elke ronde draai je van elke stapel een kaart om. Op de kaart staat een huisnummer die je op de plattegrond in kan vullen. Hierbij mag je uit de drie beschikbare getallen kiezen. Op de trekstapel naast je gekozen kaart staat op de achterkant van de kaart de bonus die je mág gebruiken.
Dit kan zijn dat je een zwembad mag bouwen bij dat huisnummer, dat je een park aanlegt of dat je ervoor zorgt dat percelen van een bepaalde grootte meer waard worden.

Het spel eindigt wanneer alle vakken op de plattegrond gevuld zijn, of wanneer iemand drie keer
niets in heeft kunnen vullen. Er worden punten gescoord voor de behaalde doelkaarten, aanlegde parken, de verschillende percelen en aangelegde zwembaden. Degene met de meeste punten wint Welcome to Your Perfect Home.

Welcome to vind ik een geweldig flip&write spel. Het is snel uit te leggen, maar een hele puzzel om de huisnummers en de bijbehorende bonussen optimaal te gebruiken. Wij spelen het spel meestal binnen een half uurtje. Dat maakt Welcome to een aanrader als je een spel voor tussendoor zoekt en houdt van het puzzelen met de keuzes die je hebt.

Ben je geïnteresseerd geraakt na het lezen van deze review? Je vindt het spel hier bij Bol.com