Rolling Realms

Rolling Realms

Review door Tijmen

👥 1-6 (14+) ⚙️ Roll and Write⏳ 30 minuten

Dat er mooie initiatieven ontstonden tijdens de Corona pandemie is bekend. Spelmaker @jameystegmaier deed ook een duit in het zakje door een gratis te downloaden en zelf te printen spel online te zetten. Hij kreeg echter zoveel vragen het spel ‘gewoon’ uit te geven met als resultaat deze uitgave van Rolling Realms.

Zo ziet een opgezet spel eruit. 3 gezamenlijk Realm kaarten en de 2 persoonlijke kaarten.

Kort speloverzicht
Rolling Realms is een ‘roll and write’ spel die zich afspeelt in het Stonemaier universum. Stonemaier is een speluitgever en bekend van o.a. Wingspan en Scythe. Een potje wordt over 3 ronden gespeeld waarin je steeds 3 ‘realms’ bezoekt. Zo’n realm is niet meer dan een whiteboardkaartje met daarop een mini-game. Elke kaartje is gebaseerd op een ander bordspel en je krijgt per ronde 9 dobbelsteenworpen om ze te vullen. Doel is natuurlijk dit zo goed mogelijk te doen want dan krijg je sterren. Na de derde ronde telt iedereen z’n behaalde sterren op en wint de speler met de meeste.

In de Wingspan Realm vul je bij een vogel cijfers van links naar rechts. Is de waarde gelijk aan 7, 12 of 16 verdien je extra sterren
De Realmkaart van Scythe. Miniatuur (uiteraard) niet inbegrepen

Onze mening
Alleen al voor de dobbelstenen wilde ik dit spel perse hebben. Ik werd niet teleurgesteld want ze zijn werkelijk prachtig, lekker groot en zwaar. De minigames zijn genoeg verschillend en niet al te lastig wat maakt dat je het het met veel verschillende type spelers kan spelen. Ook leuk is dat het spel is uit te breiden. Elke keer dat de genoemde uitgever een nieuw spel op de markt brengt komt er ook een nieuwe Realm. Deze moet je uiteraard wel apart aanschaffen. Blij word ik van de whiteboardkaartjes die je na gebruik gewoon weer schoonveegt. In het roll-and-write genre zijn eenmalig te gebruiken velletjes de standaard dus daarmee scoort Rolling Realms zeker punten. De gameplay zelf is prima maar niet fantastisch. Als ik zin heb in een halfuurtje dobbelen speel ik dit graag maar aan toppers zoals Fleet the dice game en Rajas of the Ganges kan hij niet tippen.

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.

In de Realm van Viticulture probeer je net als in het bordspel wijnorders te vervullen