POLDERS

POLDERS

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

2-4 spelers ~ 30-45 minuten ~ 10+ jaar

Uitgegeven door @whitegoblingames

Het briljante idee van meester Leeghwater heeft zijn vruchten afgeworpen! Door het gebruik van windmolens en dijken zijn er in Noord-Holland grote stukken land droog komen te liggen; polders! Kruip in de huid van een investeerder om de stukken grond onderling te verdelen en het zo in uw richten dat het een winstgevend project wordt.

Elke speler krijgt een eigen polderbordje, eigen kleur stift en bijpassende blokjes. Het spel wordt in 5 rondes gespeeld en elke ronde kent 5 beurten. Aan het begin van de ronde worden er 3 poldervormen open gedraaid. Daarnaast worden er 1-2 opdrachten open gedraaid, afhankelijk van de ronde.

Elke speler kiest voor zich één van de vormen en tekent deze op het polderbordje. Daarna wordt het polderbordje doorgegeven aan de volgende speler en worden er weer nieuwe kaarten omgedraaid etc. Met het tekenen kunnen er 3 vullingen worden gebruikt
🔸Buitenplaats met tuin
🔸 Windmolen met molenveld
🔸 Boerderij met akker
Hoe beter de verdeling van de stukken grond en de vulling van de vakjes op elk polderbordje, hoe meer punten je scoort. De speler met de meeste punten wint uiteindelijk het spel.

De poldervormen

Willekes mening
Met Polders gaan we heel wat jaren terug in de tijd, de 17e eeuw. Met dit in het achterhoofd past het thema en het artwork erg goed bij het spel. Het is erg leuk om elke keer op een ander polderbordje te tekenen en vooral om te proberen om je medespelers te blokkeren. Soms is het wel even verwarrend of het bordje nu wel of niet is doorgegeven, wij schrijven daarom de naam op het bordje om dit te voorkomen. De puntentelling voor grotere gebieden is soms wat lastig, vooral handig om het bij kleine gebieden te houden. Dit laatste levert uiteindelijk ook de meeste punten op. Al met al een vermakelijke flip and write!

Check ook deze spellen: