Cartographers

Cartographers

Review door Yvonne van @yvonnes_spellekast

Uitgever: @thunderworksgames
👥: 1 – 100
⏱: 30-45 min
👶🏼: 10+
🏆: 8+

In dit Flip&Write spel breng je het koninkrijk van Queen Gimnax in kaart. Het spel speelt zich af over vier seizoenen. De edicten/bevelschriften van Queen Gimnix bepalen per seizoen welk deel van het koninkrijk het meest waardevol is.

In elke ronde worden kaarten omgedraaid. Op de kaart staan één of meerdere terrein types en één of meerdere tetris vormen. Teken de vormen op je kaart en vul ze met het teken van het terrein type. De bevelschriften bepalen wat dat seizoen het meest waardevol is, dus het is zaak om vooruit te plannen en ook alvast te werken aan een doel wat pas later gaat scoren. Maar het ontdekken van nieuwe gebieden gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.
Onderweg kun je hinderlagen tegenkomen die ervoor zorgen dat iedereen z’n kaart door moet geven aan een andere speler, die er vervolgens een vorm op mag tekenen. Hierna krijg je je kaart terug, maar dit kan je plan flink in de war schoppen! Degene met de meeste reputatie aan het eind van de vier seizoenen wint het spel!

Ik zag dit spel vaak voorbij komen, maar snapte niet goed waarom iedereen zo enthousiast was. Het leek een simpele Flip&Write, maar hier kwam ik al snel op terug! De regels zijn vrij makkelijk, maar het is nog een flinke puzzel om op de juiste momenten de juiste bevelschriften te kunnen scoren. Zit je daar net naast, loop je veel punten mis!
En ook de hinderlaag kaarten kunnen je goed in de weg zitten. Al met al een heerlijke Flip&Write!

Ben je geïnteresseerd geraakt in dit spel? Hier vind je het op Bol.com