Doodle Dash

Doodle Dash

Review door Tijmen

👥 3-7 (10+) ⚙️ Party game, tekenen⏳20 minuten

Bij partyspellen is het altijd belangrijk dat iedereen het gehele spel betrokken is. Dat vinkje heeft Doodle Dash al sowieso te pakken. In dit tekenspel is het meeste tekentalent absoluut niet doorslaggevend want snelheid is veel belangrijker. Lees snel verder hoe Doodle Dash speelt en wat wij ervan vinden. 

Teken je snel en slordig of neem je iets langer de tijd voor een duidelijkere tekening

Kort speloverzicht
Doodle Dash komt met 6 componenten:
– Whiteboard stiften
– 7 Kleine whiteboards
– Speelkaarten met elk 7 woorden
– Het staafje
– De dobbelsteen
– Puntenfiches

Voor elke speler worden er 2 willekeurige kaarten gepakt en hiermee wordt de speelstapel gevormd. Iedere ronde is 1 speler de actieve speler. Dit houdt in dat hij zijn ogen moet sluiten en een nummer van 1 t/m 7 moet noemen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de andere spelers een hangmat moeten tekenen. Wie als snelste tevreden is met zijn tekening grist het staafje van tafel en draait z’n whiteboard naar de gedekte kant. De tweede speler mag de dobbelsteen pakken en dobbelen tot hij het rode handje gooit. Dit is het teken dat iedereen zijn stift moet neerleggen en zijn whiteboard omdraait. Nu mag de actieve speler zijn ogen openen en de tekening zien van de speler die het staafje pakte. Wordt het goede woord geraden dan krijgen beide spelers een puntfiche, is het fout dan mag de speler die ging dobbelen z’n kunstwerk laten zien. Is het woord nog steeds niet geraden dan wordt een van de overige spelers gekozen.
Zo volgen de rondes elkaar op tot dat iedereen 2 keer de actieve speler is geweest en wint de speler met de meeste puntfiches. 

Een flinke stapel kaarten en op elke 7 woorden

Onze mening
Wij hebben Doodle Dash inmiddels een heel aantal keer gespeeld met sterk uiteenlopende groepssamenstellingen.
Wat bleek… Zowel met mijn neefjes en nichtjes van 8-12 jaar als met vrienden van allemaal 35+ was het een groot succes.
Teken zo snel mogelijk woord, punt. Een hele duidelijke doelstelling die zorgt dat iedereen direct weet wat hij moet doen maar ook continu betrokken is. Elke speler is elk moment van het spel namelijk actief met het spel bezig en dat is erg leuk, maar ook belangrijk bij een Partyspel.  Of je nu goed kan tekenen of niet, het is totaal onbelangrijk. In Doodle Dash is snelheid het belangrijkste dus je knalt maar wat op het whiteboard en hoopt dat het duidelijk is. Deze positieve stress zorgt voor hilarische taferelen. Je kan natuurlijk ook de tactiek hanteren om juist meer tijd te nemen voor een tekening.  Het resultaat is dan duidelijker maar je bent wel afhankelijk van hoe snel het rode handje gedobbeld wordt en het falen van de spelers voor je. 

Voor ons is het duidelijk: Doodle Dash is een blijvertje. Zeker met groepen van 4-7 spelers en wanneer we zin hebben in iets luchtigs. Hard lachen is gegarandeerd. 

Reviewexemplaar

Het spel wordt geleverd met whiteboardmarkers incl. wissertjes