DISC cover

DISC cover

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

3-8 spelers ~ 20-60 minuten ~ 7+ jaar
Uitgegeven door @blueorangegames

Dit partyspel combineert muziek met prachtig artwork op een 100-tal platenhoezen. Een leuke manier om erachter te komen wat de muzieksmaak van je familie of vrienden is. Is het aan het eind van de avond een kakofonie of ontstaat er perfecte harmonie?

Disc Cover in het kort
Per ronde worden er 4 platenhoezen omgedraaid en open op tafel neergelegd. Op dat moment wordt één van de nummers van de playlist afgespeeld. Tijdens het luisteren besluit elke speler voor zich, welk van de afbeeldingen op tafel het meest passend is bij het nummer wat hij/zij hoort. De keuze wordt aangegeven middels de keuzeschijf die elke speler heeft gekregen.

Wanneer de muziek is afgelopen, maakt elke speler zijn/haar keuze bekend.
De platenhoes met de meeste stemmen blijft liggen. Het aantal stemmen wordt omgezet in punten die in de vorm van fiches op de platenhoezen komen te liggen. Uiteindelijk ontstaat er een grid van 3×3 van alle hoezeb met de meeste stemmen. De punten worden bij elkaar opgeteld waarna bepaald wordt hoe harmonieus men gestemd heeft.

De mening van Willeke
Alhoewel ik denk dat Disc Cover bij ons niet met regelmaat op tafel gaat komen, is het echt uitermate geschikt om een leuke invulling aan een gezellige avond te geven. De meerwaarde voor mij zit ‘m echt in ieders uitleg voor de keuze van een platenhoes. Dit kan tot mooie gesprekken leiden. Toch lijkt me dit op regelmatige basis met dezelfde groep te weinig variatie geven. Toffe aanvulling is dat er informatie over de ontwerpen op de hoezen aan het spel is toegevoegd.