De Verraders – het bordspel

De Verraders – het bordspel

Review door Tijmen

ūüĎ• 4-6 (12+) ‚öôÔłŹ Party‚Ź≥60-120 minuten¬†

Het is een zeer succesvol programma op RTL4 en Videoland: De verraders. Na meerdere seizoenen krijgen wij thuis eindelijk de kans om ons in de rode cape te hullen. Identity games heeft namelijk het bordspel van het gelijknamige televisieprogramma op de markt gebracht.

 

Het speelbord

Kort speloverzicht
In de verraders heb je 2 kampen: De Verraders, en de getrouwen. Het doel van de getrouwen is om deze verrader te ontmaskeren. Elk potje begint met het verdelen van de rolkaarten. Ze worden geschud en je bent of een verrader, of een getrouwe en dit is jouw geheim. In de speldoos zitten 6 avonturen die elk 60-120 minuten duren.

De Verraders het bordspel is in essentie een partyspel. Elk avontuur is namelijk opgedeeld in verschillende ronden die opdrachten bevatten die alle spelers, dus ongeacht hun rol, moeten uitvoeren om zilverstukken te verdienen. Zo moeten er onder tijdsdruk zoveel mogelijk voorwerpen met een bepaalde beginletter worden gevonden en er is een opdracht waarbij iedereen in een rij moet gaan staan. De achterste persoon moet iets tekenen op de rug van degene voor hem etc. en de voorste persoon moet raden wat er getekend is. Hierbij is de grap dat de verrader tijdens deze spellen een geheime opdracht succesvol moet zien uit te voeren.

De ronde wordt vervolgd met de gevreesde ronde tafel. Hier moeten spelers elkaar beschuldigen van het verraderschap en stemmen op de persoon die zij verdenken van deze rol. De persoon met de meeste stemmen verliest een zilverstuk. Nu valt de nacht. Iedereen zet zijn masker op en maakt een hoop lawaai. De verrader ontwaakt en draait de dolk naar de persoon die hij wil vermoorden. Als iedereen ontwaakt verliest de vermoorde speler 2 zilverstukken en start een nieuwe ronde. Na de laatste ronde telt iedereen zijn munten en gaan de koplopers het eindspel spelen. Zij moeten de keuze maken of ze de ander trouw beloven of…. VERRADEN.

 

De verrader kan met de dolk aanwijzen wie hij wil vermoorden.
De doos bevat 6 avonturen met elk verschillende spellen

Onze mening
Zoals we al schreven is De Verraders het bordspel een partyspel. Er gebeurt dan ook niet zo heel veel op het centrale speelbord. De actie gebeurt overal in je woonkamer dankzij de vrij hilarische spellen/opdrachten. Ben je op zoek naar veel interactie dan word je met De Verraders op je wenken bedient. Je bent continu met elkaar in de weer; eerst in de spellen en daarna aan de ronde tafel. ¬†Wat wij ten opzichte van het TV-programma echt een pluspunt vinden zijn de geheime opdrachten voor de verrader. Getrouwen kunnen zoeken of iemand opvallend gedrag vertoond en de verrader moet hiermee het recht verdienen iemand te vermoorden. Nog een sterk punt is dat hierbij nooit iemand echt afvalt maar enkel zilverstukken verliest. Het eindspel, het zogenaamde ‚Äėprisoners dilemma‚Äô, is werkelijk geweldig en dit heeft bij ons al voor een onvergetelijke situatie gezorgd. De laatste 2 spelers moeten dus de keuze maken voor verraad of trouw. Schrijven beide spelers trouw dan delen ze de winst. Kiest 1 iemand om de ander te verraden dan wint hij alleen. Kiezen beide spelers voor verraad dan verliezen ze beide en wint de persoon die als 3e was ge√ęindigd. Uit eigen ervaring heb ik ervaring dat in dit eindspel huwelijkse beloftes niets betekenen. ¬†

Dit bordspel biedt 4-6 spelers 6 leuke avonturen. Geen oneindige herspeelbaarheid maar absoluut waar voor het geld. De speelmaterialen zijn van een prima niveau maar vormgeving van vooral de kaarten had wat spannender gekund. De Verraders is een eenvoudig partyspel dat bij uitstek geschikt is om met non-gamers te spelen.

  • Koop De Verraders het bordspel als je een partyspel zoekt boordevol interactie, hilarische momenten en verraad
  • Vermijd De Verraders het bordspel als partyspellen niet jouw ding zijn

Reviewexemplaar

Welke rol wil jij?