Over ons

Tijmen ‘De neus’

Ik ben Tijmen en woon samen met mijn vrouw en zoontje in Zwolle.

Door de vriendschap met Gerben ging ik meer en meer spellen spelen en nadat hij Wingspan bij mij introduceerde was het hek van de dam. De spellencollectie werd flink uitgebreid en Covid gaf hier nog een extra impuls aan. Inmiddels ben ik fanatiek verkondiger van het bordspel evangelie en probeer ik zoveel mogelijk mensen te besmetten met dit goede virus. Natuurlijk speel ik altijd met blauw.


Gerben ‘Spencertje’

Mijn naam is Gerben en ben getrouwd met Judith en wij wonen samen met onze dochter en zoon ook in Zwolle.

Mijn passie voor spellen is met de paplepel ingegoten door mijn 2 oudere broers. Zij speelden vroeger al veel spellen (voornamelijk Axis & Allies, Minos en Scotland Yard) en toen ik oud genoeg was mocht ik ook meespelen. Dat was meestal mee spelen, want winnen was er toen nog niet bij. Inmiddels heb ik de verloren spellen goedgemaakt en kan ik ze aardige concurrentie bieden!

De bordspellen zijn ook niet meer weg te denken uit mijn huis. Inmiddels speel ik veel spellen samen met Judith en breiden we regelmatig de collectie bordspellen uit. Tijdens weekendjes weg en vakanties gaan er standaard wat kleine dobbelspellen en een aantal grotere spellen mee. Natuurlijk speel ik altijd met groen.


In Zevenaar woont Colin samen met zijn vriend en hij is de drijvende kracht achter de spelbrekers. Wij zijn heel blij dat wij zijn spellenreviews en prachtige foto’s mogen gebruiken op deze website.

Favoriete spellen van Colin zijn Cascadia, Honey Buzz en Wingspan Favoriete mechanismes zijn daarom niet verassend set-collection en tegellegspellen.

Colin speelt niet met een vaste kleur want elke kleur is even mooi en waardevol. Ga hem zeker volgen op Instagram.


Dichtbij Nijmegen woont Yvonne met haar vrouw. Yvonne weet enorm veel van spellen maar is vooral gespecialiseerd op het gebied van solo gaming. Dat wij haar reviews mogen publiceren is een enorme aanwinst.

Favoriete spellen van Yvonne zijn: Terraforming Mars, It’s A Wonderful World en Wingspan. Zoek je een leuke spellenwinkel? Bekijk deze Google Maps lijst die ze heeft gemaakt!

Net als Gerben speelt Yvonne ook altijd met groen. Ga Yvonne zeker volgen op Instagram.


In Putten, op de grens van de Veluwe en de Gelderse Vallei, woont Willeke samen met haar man en 2 kinderen. Van jongs af aan is het spelen van een spel één van haar grootste hobby’s.

Willeke speelt het liefst expertspellen zoals Tapestry of De Architecten van het Westelijk Koninkrijk.
Een leuk familiespel komt ook zeer geregeld op tafel. Favorieten om met de kinderen samen te spelen zijn De Zoektocht naar El Dorado, New York Zoo en De Kwakzalvers van Kakelenburg.

Willeke speelt het liefst met paars en ze die niet kan kiezen wordt het geel. Ook zij is natuurlijk het volgen waard op Instagram.