The Mind

The Mind

Review door Gerben

Nadenken, nadenken en nog eens nadenken. Is het echt mijn beurt? Moet niet één van jullie eerst een kaart opgooien voordat ik aan de beurt ben? Meen je dat? Weet je het zeker dat ik moet? (Dit speelt zich allemaal af in mijn hoofd terwijl ik nummer 32 in mijn hand heb).

Het spelletje the mind (coöperatief spel) kan gespeeld worden met 2-4 spelers en de bedoeling is om kaarten op volgorde van laag naar hoog op tafel te leggen. Op de kaarten staat 1 getal (tussen de 1-100). Je begint op level 1 waarbij iedere speler 1 kaart krijgt, daarna level 2, 2 kaarten etc., t/m met level 12. De moeilijkheidsgraad neemt dus toe naar mate het spel vordert. Communicatie is verboden tijdens het spelen van een level. Je moet dus op basis van oogcontact bepalen wie de laagste kaart heeft. Dat is dus best een hele opgave. Je mag gebruik maken van een werpster (soort joker) en dan mag iedereen zijn laagste kaart afleggen. Vervolgens speel je weer verder om het level te voltooien. Speelt een andere speler een getal die hoger is dan het getal in jouw hand? Dan verlies je een leven (konijn) en moet jouw kaart ook worden gespeeld. Ook hierna vervolg je het huidige level. Lukt het om tot en met level 12 te komen zonder het laatste leven kwijt te raken dan heb je the mind gewonnen.

Het spel heeft makkelijke regels, want je mag niks zeggen tijdens het spel en daardoor hoef je geen uitleg te geven van de spelregels. Het spel is zowel leuk met 2 spelers als met 3/4 spelers. Het spel duurt ongeveer 20/25 minuten. Een echte aanrader voor iedereen die juist een keer wil spelen met mensen waarvan je weet dat ze graag kletsen. Bij dit spel zorg je er eindelijk voor dat ze stil zijn 😊

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®

Geïnteresseerd geraakt? Bekijk het product hier op Bol.com