The Crew: Missie diepzee

The Crew: Missie diepzee

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

Uitgegeven door @999games

2-5 spelers ~ 20 minuten ~ 10-99 jaar

Ja hoor, the Crew got me again! Was ik al fan van de Crew, op zoek naar de 9e planeet, nu nóg meer fan van deze nieuwe uitvoering!

Op zich verandert er niet veel, je speelt dit slagenspel opnieuw in coöperatieve vorm met verschillende missies, je hebt opnieuw 36 kaarten in 4 verschillende kleuren en de onderzeebootkaarten als troef. Verder wordt wederom per missie de moeilijksgraad opgevoerd en dáár zit wat mij betreft het verschil!

Verschillende opdrachten, ook nieuwe die we bij de 9e planeet niet zagen, zijn nu op kleine kaartjes bijgevoegd. De factor tijd wordt bijvoorbeeld toegevoegd.
Op basis van het aantal spelers én de moeilijkheidsgraad van de missie, wordt bepaald hoeveel opdrachtenkaartjes je gaat spelen. Op de achterkant van de opdrachtenkaartjes staat ook een moeilijkheidsgraad aangegeven.
Als voorbeeld: je speelt met 4 spelers een missie met moeilijkheidsgraad 5, dan trek je opdrachtenkaartjes totdat je de waarde 5 met deze kaartjes hebt gehaald. Dit kunnen er dus 5 van 1 zijn, één van 2 en één van 3 etc.


Het doel van het spel is in de basis hetzelfde als z’n voorganger, maar door de nieuwe opdrachten en de manier waarop je die ‘uitkiest’ is een veel gevarieerder en soms lastiger spel geworden.
Ook voor 2 spelers bestaat ook nu weer de mogelijkheid om met een kunstmatige intelligentie te spelen; Tonoja. Dus laat je niet afschrikken wanneer je op het doosje ziet staan dat het vanaf 3 spelers is!
En die #firstplayertoken is echt huge, was wat mij betreft dan weer niet nodig 😬