Ohanami

Ohanami

Review door Tijmen

De prachtige Japanse bloesem. Iedereen heeft de foto’s weleens gezien. In Ohanami ga jij je eigen tuinen ontwerpen. Het is een kaartspel voor 2-4 spelers. 

Na elke ronde tel je de punten van de kaarten die scoren

Kort speloverzicht
In Ohanami zijn de regels makkelijk maar de manier waarop je punten scoort uniek. Elke speler krijgt aan het begin van de drie rondes 10 kaarten. Je kiest er twee en de rest geef je door aan de speler naast je. De kaarten die je kiest mag je telkens aanleggen in een van drie rijen. De regel is dat een kaart die geplaatst wordt de hoogste of de laagste is in een rij. Een ronde eindigt als de spelers geen kaarten meer hebben. Wat het puntenscoren uniek maakt is dat niet elke kaart elke ronde punten oplevert. Zo scoren blauwe kaarten elke ronde 3 punten en leveren grijze kaarten alleen in de laatste ronde punten op maar zijn dat er gelijk 7.heeft gevonden. Elke kaart is punten waard dus die worden geteld en de speler met de meeste punten wint het spel.

Voorbeeld van een tuin. 3 rijen met oplopende getallen.

Mening
Ohanami vinden wij enorm leuk en of je het nu met je partner of je oma speelt, iedereen snapt de regels. De wisselende tactieken de mooie tekeningen verraste ons. En of je nu met 2,3 of vier spelers speelt het is even vermakelijk. Dit is gewoon een erg tof compact spel. Het kleine prijsje maakt Ohanami ook nog eens uitstekend geschikt als cadeautje..

Reviewexemplaar vriendelijk beschikbaar gesteld door White Goblin Games.

Geinteresseerd geraakt? Koop het hier bij Bol.com