Keer op keer

Keer op keer

Review door Yvonne van @yvonnes_spellenkast

Uitgever: @999games
👥: 1 – 6
⏱: 20 min
👶🏼: 8+
🏆: 7,5

Keer op Keer is een enorm populair dobbelspel waarbij het doel is om zo snel mogelijk kolommen en gebieden van dezelfde af te kruisen.
Elke beurt werp je 6 dobbelstenen, drie kleuren en drie cijfers.
Van beide soorten mag je één dobbelsteen kiezen en die combinatie, bijvoorbeeld blauw vier, kruis je af op je scorevel . De spelers na jou hebben dan de vier overgebleven dobbelstenen om een combinatie uit te kiezen. Hiermee kun je ook je medespelers af en toe flink dwars zitten.
Een combinatie die je wilt noteren moet altijd aan een afgekruist veld grenzen, behalve in de middelste kolom. Daar mag je altijd je gekozen combinatie noteren zolang deze past. Je mag hierbij nooit minder invullen dan het getal wat je gekozen hebt, dus kies verstandig. Naarmate je meer afkruist, breid je het speelgebied uit en krijg je meer keuzemogelijkheden.
Punten kun je verzamelen door een verticale kolom volledig te vullen. Daarnaast krijg je punten voor het volledig afkruisen van een kleur.
Het spel eindigt als een speler twee kleuren volledig heeft afgekruist. De winnaar is degene met de meeste punten.

Keer op Keer is zo’n spel dat je met iedereen kan spelen. Mensen die geen spelletjes spelers zijn hebben dit spel zo onder de knie.
Hierdoor komt het spel ook makkelijk op tafel. Even tussendoor, met de buren, met ouders, met kinderen of aan het eind van een spellendag, Keer op Keer kan eigenlijk altijd.
Ik vind het een heel leuk dobbelspel/roll&write. Het is misschien iets minder een breinbreker dan Clever, maar daardoor heel erg geschikt om met verschillende mensen te spelen.

Voor keer op Keer zijn er een aantal verschillende scorevellen beschikbaar, er is een opvolger Keer op Keer 2 en de Kids versie is ook aangekondigd.
Dus voor wie geen genoeg krijgt van Keer op Keer, is er nog genoeg te ontdekken!