CuBirds

CuBirds

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

2-5 spelers ~ 20 minuten ~ 8+ jaar

CuBirds is een vermakelijk kaartspel met handmanagment en setcollection als mechanismes.

Tijdens het spelen is het de bedoeling dat je vogelfamilies weer bij elkaar gaat brengen, nadat deze zijn opgeschrokken van een geluid. Stampvoeten misschien? Het spel biedt 110 kaarten met 8 verschillende vogelsoorten. Elke kaart heeft z’n eigen unieke illustratie, geen één kaart is hierdoor hetzelfde! In je beurt ga je één of meerdere vogels van een soort aanleggen aan één van de rijen op tafel, deze actie is verplicht. De andere actie is het vormen van een vogelfamilie, dit is optioneel. Hierdoor kun je 1 of 2 kaarten toevoegen aan je eigen collectie. De speler die als eerste 7 verschillende vogels aan zijn collectie heeft toegevoegd óf 2 families van 3 kaarten weet te vormen, wint het spel! 

CuBirds is geen ingewikkeld spel, de regels zijn dan ook snel duidelijk! Elk potje speelt vlot, voor ons duurt het max. 15 minuten met 2 spelers. Dit maakt steeds dat we het meerdere keren achter elkaar spelen,soms wel 4 keer.
Qua gameplay biedt het niet veel variatie, maar dat kan voor ons de pret niet drukken! Het snelle spel, het grappige artwork en de goede kwaliteit van de kaarten maakt dat het hier met veel plezier op tafel komt. Zou ik het een cijfer geven dan scoort CuBirds voor mij 7.5/10 punten!

Lijkt Cubirds je leuk? Klik hier om het spel te bekijken bij Bol.com