Cat lady

Cat lady

Review door Colin van de @spelbrekers

In Cat Lady trekken 2-4 spelers in de huid van een schattig oud kattenvrouwtje die probeert zoveel mogelijk katten te voorzien van een warm huisje met vele speeltjes en genoeg eten om hun buikjes te vullen.

In dit vrolijke en kleurrijke kaartspel pakken de spelers elke beurt een rij of kolom naar keuze uit een veld van 9 kaarten. Deze kaarten kunnen verschillen van katten, voedsel, speeltjes, kostuums, kattenkruid en spuitflessen. Katten hebben eten nodig om punten op te leveren, hoe groter hun voedselvoorkeur is hoe meer punten ze jouw opleveren. Verschillende speeltjes en kostuums leveren je ook punten op en het kattenkruid zorgt ervoor dat je gevoerde katten nog meer waard worden, maar pas op dat je er genoeg pakt want anders levert het je minpunten op. Daarnaast wordt elke gekozen rij of kolom beschermd door de katten meeple. Dit houdt in dat de volgende speler niet dezelfde rij of kolom mag kiezen, tenzij hij de spuitfles gebruikt om de katten meeple weg te jagen.

Wanneer de trekstapel op is stopt het spel en wordt de eindscore in gang gezet. Alle gevoerde katten leveren je punten op, maar alle katten die niet aan hun wensen zijn voldaan leveren je minpunten op. Als je daarnaast ook nog eens het grootste voedseloverschot hebt krijg je nog meer minpunten. Krijg je dan echt zoveel minpunten? Nee, kostuums en speeltjes kunnen je veel punten opleveren des te meer je ze hebt gespaard. Daarnaast kun je tijdens het spel ook zwerfkatten naar je huisje lokken en deze geven je nog meer bonuspunten op.

Wij vinden Cat Lady een enorm verslavend en vrolijk spel. Het legt eenvoudig uit en iedereen kan zo meespelen. Het spel is inmiddels al ons meeste gespeelde kaartspel geworden en dat zegt volgens ons wat. Geef deze lieve katjes een kans en haal het spel snel in huis!