A gentle rain

A gentle rain

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

A Gentle Rain is een klein tegellegspel waar je een meer vol met lelies bij elkaar probeert te puzzelen.
De lelies komen alleen tot bloei tijdens de regen, dus dit is je kans!

Het spel bevat 28 tegels, met op elke zijde een andere kleur lelie. In totaal zijn er 8 kleuren. Van elke kleur is er 1 houten token. Tegel voor tegel draai je om en leg je aansluitend aan de juiste kleur. Als het lukt om 4 tegels passend neer te leggen, ontstaat er in het midden een cirkel. Dat is hét moment waarop een lelie daadwerkelijk tot bloei komt! In deze cirkel leg je één van de 4 tokens met de lelie die in het midden van de tegel staat afgebeeld. Het doel van het spel is om de tegels zo neer te leggen, dat je alle 8 lelies (tokens) op tafel hebt weten te plaatsen.
Je score is gebaseerd op deze 8 tokens, plus het aantal tegels die nog niet gelegd zijn.

A Gentle Rain is wat mij betreft een klein, fijn puzzeltje, wat ik graag tussendoor even op tafel leg. Zoals de spelregels al aangeven; tijd om te relaxen! Het is absoluut geen ingewikkeld spel, de regels zijn direct duidelijk en de componenten zijn van goede kwaliteit. Vooral ook heel fijn dat alles precies in het doosje past, niks geen verspilling van ruimte in de doos. Ondanks dat het makkelijk wegspeelt, is het me tot nu toe nog niet gelukt om alle 8 de lelies uit te laten komen. Om eerlijk te zijn vind ik het ook niet erg, omdat mijn doel tijdens het spelen ook echt is om mijn hoofd even rust te geven. Wat dat betreft vind ik dat de designer daar goed in geslaagd is!
Qua variatie biedt het weinig, maar zoals de designer probeert te zeggen; gebruik het om te relaxen, het gaat om de ervaring tijdens het spelen, niet om het eindresultaat! Wanneer ik a Gentle Rain een cijfer zou geven kom ik uit op een 7/10.