7 rounds

7 rounds

Review door Tijmen

👥 2-5 (8+) ⚙️ Take that, hand management ⏳10 minuten

Kleine kaartspellen zijn wat mij betreft essentieel in elk huishouden. Als de regels eenvoudig zijn kan daadwerkelijk iedereen ze meespelen, spelliefhebber of niet.
Spiksplintenieuw is  het door White Goblin Games uitgegeven ‘7 Rounds’. Een erg eenvoudig kaartspel dat in een paar minuten is uitgelegd en geschikt is voor een brede doelgroep.
Je moet alleen wel tegen een beetje geplaag kunnen.

Met de ‘rondekaarten’ kun je bijhouden in welke ronde je zit

Kort speloverzicht
7 rounds wordt, misschien tegen je verwachtingen in, over 7 rondes gespeeld. Het spel heeft 7 verschillende speelkaarten waarvan er in totaal zevenenzeventig zijn. Aan het begin van het spel krijgt elke speler 4 van die zevenenzeventig kaarten. Alle kaarten hebben een unieke eigenschap en de waardes lopen op van 1 tot en met….zeven. Doel van het spel is om aan het einde van het spel de hoogste waarde aan kaarten op handen te hebben. 

In een beurt pak je een kaart van de trekstapel en speel je een kaart uit je hand. De eigenschap van de gespeelde kaart wordt nu geactiveerd. 
Als je bijvoorbeeld een ‘1’ speelt wisselen jij en een tegenstander naar jouw keus een kaart en bij een 5 moeten alle andere spelers die meer dan 18 punten op handen hebben hun 2 hoogste kaarten afleggen.
Veel kaarten hebben een ‘pest-effect’ dus er is veel interactie. Heeft iedereen zijn beurt gehad aan het eind van de zevende ronde dan telt iedereen de waarde van al zijn kaarten op. Heb jij de hoogste score dan win je 7 Rounds. 

 

De 6 beschermd je tegen een pestkaart van een tegenstander

Onze mening
7 Rounds is een spel dat lekker snel speelt en aan iedereen valt uit te leggen. Omdat de geluksfactor hoog ligt is niemand in het voordeel.
Vrijwel elke kaart bevat een actie die iets betekent voor de andere spelers aan tafel en daarom zit het spel boordevol interactie. vanwege het feit dat je nooit meer dan 5 kaarten op handen hebt is 7 Rounds van begin tot eind overzichtelijk . 

Omdat het spel zo sterk leunt op geluk en er wel erg weinig tactiek bij komt kijken is 7 rounds geen spel dat bij ons vaak op tafel zal komen.
Dat ligt niet zo zeer aan het spel maar aan onze voorkeuren. Wij hebben graag wat meer invloed op wat er gebeurt en 7 Rounds is wat dat betreft te willekeurig.
Wij ervaarden namelijk dat je niet vooruit kan plannen. Heb je in de laatste ronde hoge kaarten op handen en iemand speelt een 3,  dan mag hij 2 kaarten uit jouw hand afleggen.
Je mag dan 2 nieuwe kaarten trekken maar met een beetje pech hebben die een veel lagere waarde. 

Concluderend hangt het heel erg af van je persoonlijke voorkeuren of 7 Rounds in de smaak gaat vallen. Hou je van een flinke dosis geluk en onvoorspelbaarheid (Skipbo, Uno, Pesten) dan ga je er een leuke tijd mee beleven. Voor de meer tactische spelers heeft het te weinig te bieden.

Reviewexemplaar

De trekstapel