The Mind Soulmates

The Mind Soulmates

Review door Tijmen

ūüĎ• 2-4 (6+) ‚öôÔłŹ Cooperatief‚Ź≥20 minuten¬†

Tegen elkaar spelen is leuk maar met elkaar spelen is dat natuurlijk ook. In het kaartspel The Mind Soulmates moet je zonder te communiceren kaarten in chronologische volgorde spelen. Kruip in elkaars mind en versla het spel.

 

Elk level heeft een aantal kaarten dat bekeken mag worden door de ziener

Kort speloverzicht
Het originele The Mind is al een heel aantal jaar uit en nog altijd een populair spel. Deze nieuwe versie gaat nog altijd uit van dezelfde spelprincipes maar met een aantal belangrijke verschillen.
The Mind Soulmates is opgedeeld in 12 levels. Elke levelkaart verteld hoeveel van de 50 kaarten gespeeld worden, hoeveel kaarten de ziener mag zien en hoeveel hints hij mag geven.
De ziener is de belangrijkste vernieuwing. Elk level mag hij een aantal kaarten bekijken en 1 of 2 hints geven. Deze  hints zijn de getallen die op de kaarten staan en worden op een whiteboard geschreven die iedereen kan zien. De rol van ziener wordt vervuld door 1 van de spelers en elk level is iemand anders de ziener.

Nu worden de geselecteerde kaarten verdeeld onder de spelers. Uiteraard weet jij alleen de kaart(en) die jij op hand hebt. Het doel is nu om als team de kaarten van laag naar hoog te spelen.  Het enige houvast is de gegeven hint want de belangrijkste regel is dat er op geen enkele manier mag worden gecommuniceerd. Als alle kaarten gedekt zijn gespeeld controleert de ziener of de volgorde klopt. Is het gelukt dan ga je door naar het volgende level. Klopt de volgorde niet dan kost het 1 van jullie levens maar de ziener mag wel een extra hint geven. Het level wordt dan met dezelfde kaart nog een keer gespeeld.Het spel eindigt als het team geen levens meer heeft, of, jullie helderziend blijken en alle 12 de levels weten te voltooien.

 

Ieder spel start je met 4 levens
Over je handkaarten mag je niets communiceren met je medespelers

Onze mening

Over het origineel zijn wij enorm verdeeld. Gerben vindt het erg leuk maar aan mij was het niet echt besteedt. Voor mij lag de geluksfactor te hoog en het frustreerde dat het inschatten wanneer het tijd was je kaart op te gooien wel heel moeilijk is met een range van 1 t/m 100.

In deze vernieuwde versie is de geluksfactor nog steeds hoog want dat is nu eenmaal onderdeel van het concept. Het verschil is nu dat ik het spel WEL kan waarderen. De aanpassingen die gedaan zijn aan het spel zijn allemaal raak. De hint die de ziener geeft biedt een beetje houvast maar vooral dat je elk level nu met dezelfde kaarten speelt zorgt ervoor dat je wat meer controle krijgt. Heb je het fout komt er een extra hint maar de kans is ook groot dat je bij het opnieuw delen een andere kaart krijgt en dus nog een beetje extra informatie. Verwacht nu niet dat het spel een makkie is geworden want dat is het absoluut niet. Wij zijn tot op heden nog niet verder gekomen dan level 10.

  • Koop The Mind Soulmates als je een co√∂peratief (kaart)spel zoekt dat je met iedereen¬† overal kan spelen en daarnaast echt uitdagend is
  • Vermijd The Mind Soulmates als je een strategische kwebbelende controlfreak bent

Reviewexemplaar

In het doosje vind je alle kaarten, het whiteboard en een stift.