Sunset over water

Sunset over water

Review door Colin van de @spelbrekers

Nadat wij enorm verrast waren door Herbaceous, en het backen van Floriferous moesten wij de trilogie compleet hebben. Sunset over Water is net zoals zijn broertjes een snel kaartspel met prachtig artwork van @bethsobel. In Sunset over Water trekken spelers in de huid van kunstenaars die zo vroeg mogelijk op staan om zoveel mogelijk landschappen te schilderen.

Elke beurt spelen spelers één van hun startkaarten waarop staat hoe laat ze opstaan, hoe ze mogen bewegen over het raster van 25 kaarten en hoeveel schilderijen ze mogen schilderen. De speler die als eerste opstaat mag de ronde beginnen. Maar waarom schilder je dan deze schilderijen? Boven het raster liggen verschillende opdrachtkaarten die vragen om schilderijen met specifieke kenmerken zoals natuur, watervallen, bergen of zonneschijn. Aan het einde van je beurt mag je jouw geschilderde kunstwerken inleveren voor punten. Ook is er elke ronde een dagelijks doel. De speler die aan het einde van de ronde dit doel heeft behaald wint deze bonuspunten. De speler die aan het einde van 6 dagen de meeste punten heeft geschilderd wint het spel.

Sunset over Water is zoals zijn voorganger weer een heerlijk relaxt kaartspelletje. Het artwork is prachtig en geeft een fijne en warme sfeer op tafel. De beurten zijn snel maar hebben genoeg diepte om een strategie toe te passen. Ook bevat het spel een goede solo versie. Wij vinden Sunset over Water een topper! 🌅