Split – review

Split – review

Review door Tijmen

ūüĎ•2-5 (8+) ‚Ź≥ 15 minuten

Zin in een snel en kleurrijk kaartspel? Split is het fonkelnieuwe kaartspel van Jumbo Games waar de speler die als eerste zijn kaarten weet weg te spelen de winnaar is. Links of rechts, naar welke kant stuur jij de kaart in het midden?

De speler aan de beurt speelt de middelste kaart. Deze moet passen tussen de buitenste kaarten

Kort speloverzicht
Iedere speler krijgt 7 handkaarten met getallen die kunnen oplopen van 0-100. De startspeler krijgt er twee extra om de startopstelling te maken. Hiervoor worden de hoogste en laagste kaart van de startspeler open, in het midden van de tafel gelegd. Nu mag de volgende speler een kaart spelen waarvan de waarde tussen de openliggende kaarten ligt. Er liggen nu drie kaarten open en de middelste moet door de volgende speler op de linker of rechter stapel worden gelegd waardoor of de hoogste of de laagste kaart veranderd. Heb je nu geen kaarten in je hand die je tussen de nieuwe getallen kan leggen, dan moet je resetten. Dit betekent dat je drie kaarten moet pakken en met je hoogste en laagste kaart een nieuwe startopstelling maakt. Het spel eindigt wanneer iemand zijn laatste kaart weet af te leggen en zich daarmee tot winnaar kroont van Split.

Onze favoriete kaart

Onze mening
Kan je leven zonder Split in je leven? Ja, geen enkel probleem. Is Split het beste kaartspel ooit gemaakt? Ook niet. Vinden wij Split leuk? Ja echt wel!
In een paar regels leg je het simpele spelconcept eenvoudig, en snel uit. Dat vinden we altijd een dik pluspunt voor dit type spel. Eenmaal aan het spelen is het vlot en lukt het ons nooit om maar 1 potje te spelen en wordt het vaak een ‚Äėbest of 3‚Äô. Met twee spelers is het net wat tactischer en komt er een aardig bluf element bij. Speel je met kinderen dan kan het helpen een goed gevoel van getallen en hun waardes te krijgen. Samenvattend: Wij hoeven geen splitsecond na te denken om Split aan te bevelen.

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.