Spicy

Spicy

Review door Tijmen

Drie pittige katten waren na een eeuwig durende strijd om de macht uitgeput. Wijselijk besloten ze dat dit niet de manier was hoe ze hun 9 levens wilde doorbrengen. Hun alternatief was een pittig blufspel. De vraag is, zet Spicy van 999 games ons in vuur en vlam?

De eerste speler komt uit en legt zijn kaart gesloten op tafel. Dit moet altijd een kaart van waarde 1-3 zijn. De volgende spelers moeten daarna van dezelfde specerij (chili, peper of Wasabi) een hogere kaart gesloten hier bovenop leggen. De 10 is het hoogst maar daarna mogen de spelers weer vervolgen met een 1, een 2 of een 3. Althans… spelers moeten niks. Je mag bluffen en een kaart opleggen met een andere specerij of een lagere waarde. Maar wordt je kaart uitgedaagd en je voldoet niet aan de voorwaarden, dan wint de uitdager de hele stapel met gespeelde kaarten. De verliezer moet twee handkaarten trekken. De speler die als eerste al zijn handkaarten weet af te leggen verdient een trofee. Als een speler 2 trofeeën heeft wint hij het spel. Als de 3 trofeeën door verschillende spellers verdient zijn volgt een puntentelling.

Wij beleven erg veel plezier aan Spicy. Het begint al bij de geweldige illustraties die een kort verhaal vertellen. Het spel is ontzettend makkelijk uit te leggen maar door het bluffen wil je maar blijven spelen want het gevoel van een succesvolle bluf is verslavend! Met z’n tweeën vinden wij hem al erg leuk maar kunnen niet wachten hem met de maximale 6 spelers te spelen. Spicy is leuk voor jong en oud!

Geïnteresseerd geraakt? Bekijk het product hier op Bol.com

Review exemplaar beschikbaar gesteld door de uitgever.