Phase 10

Phase 10

Review door Tijmen

In phase 10 is de eerste speler die 10 verschillende fasen uitspeelt (met twee sets van drie, een reeks van zeven, of zeven kaarten van dezelfde kleur) de winnaar.

Je moet in elke ronde een bepaalde kaartcombinatie spelen om de fase te halen. Diegene die zijn/haar fase heeft kunnen uitspelen, begint in de nieuwe ronde met een nieuwe fase. De overige spelers kunnen tot iemand al zijn kaarten heeft weten af te leggen ook nog hun fase afronden.

Phase 10 is een kaartspel in de geest van Skip-bo. Eenvoudige regels, makkelijk uit te leggen en een flinke dosis geluk. Voordeel is dat iedereen het hierdoor kan spelen.

Een aantal jaren geleden ging hij standaard mee op vakantie. Nu komt hij gewoon niet meer op tafel. We vinden de geluksfactor wat te hoog en als je een achterstand op loopt, mogelijk al aan het begin, is het wel heeeeel moeilijk om dit nog goed te maken. Koppel je dit aan de behoorlijk lange duur van een spel brengt dit mij altijd wel een boel frustratie. Maar ja… Ik ben dan ook een slechte verliezer šŸ˜….

Wil je phase 10 voor jezelf kopen of als cadeau voor iemand anders? Bestel hem op Bol.com