Not Alone

Not Alone

Review door Tijmen

We maken deel uit van een expeditie op zoek naar buitenaards leven. Volgens onze informatie moeten we op Artemia zijn en daar hebben we gevonden wat we zochten. Maar het buitenaardse leven blijkt een beest, een verschrikkelijk beest en wij zijn de prooi.

Korte spelomschrijving

In Not Alone neemt 1 persoon de rol van het beest, de jager op zich. De andere spelers vormen het team van schipbreukelingen en zijn de prooi. Het is dus 1 iemand tegen de rest. Op tafel liggen 10 kaarten en dat zijn locaties die we kunnen bezoeken. Ook vinden we op tafel het spoor naar de vrijheid, het reddingsschip. Als de schipbreukelingen daar eerder zijn dan het beest ontsnappen ze, maar bereikt het beest die plek eerder dan worden ze… VERSCHEURD.

Rondes bestaan uit 4 fases waarin de prooi locaties moet bezoeken zonder ontdekt te worden. De jager legt zijn fiches daar waar hij denkt dat de prooi zich bevind en heeft hij dit goed mag hij zijn markeersteen richting het reddingsschip verplaatsen.

Not Alone is een leuk kat en muisspel als je met een groep bent van 3 personen of meer. Het regelboek is wat omslachtiger dan nodig want de regels zijn eenvoudig. Ook staat op elke kaart precies wat het inhoud dus nieuwe spelers pakken het snel op. Wat we wel merken is dat het beest iets te sterk lijkt en ontsnappen erg moeilijk is. Zoek je een partyspel dan is deze zeker het overwegen waard!

Reviewexemplaar vriendelijk beschikbaar gesteld door de uitgever.