Magellan – review

Magellan – review

Review door Tijmen

👥2-5 (8+) ⚙️ bieden, bluffen⏳ 30 minuten

Ahoy maatje! Jij bent de kapitein van je schip en het is bijna tijd om het ruime sop te kiezen. In de haven heerst een gespannen sfeer want niemand minder dan de koning is aanwezig om de vloot te zien vertrekken. Het kanon klinkt en de schepen varen uit. De reis is begonnen en de kapitein die de kostbaarste goederen op weet te pikken toont zich de grootste zeebonk.

Een spelershand met bemanningskaarten

Kort speloverzicht
Alle spelers ontvangen 15 gelijke bemanningskaarten en hiermee vormen zij een gedekte trekstapel. Om het spel te beginnen neem je 5 van deze kaarten op handen en hierop staan getallen in 2 kleuren. Een getal aan de bovenzijde en eentje aan de onderzijde.
De volgende stap is het draaien van de routekaarten. Deze liggen in het midden van de tafel en hebben de kleuren rood, groen en blauw. Elke kleur vormt een stapel van 6 kaarten en hierop staat waarde aan overwinningspunten op afgedrukt. De routekaarten is dus waar het allemaal omdraait en de biedingsfase is aangebroken.
Met de klok mee leggen de spelers nu bemanningskaarten aan tot dat zij passen. Heeft iedereen gepast dan wordt per kleur gekeken wie het hoogste heeft geboden. Deze speler krijgt de routekaart en dus de overwinningspunten maar moet de kaarten die hij bij het bieden heeft ingezet wel afleggen. Heb je wel geboden maar was je niet de hoogste bieder mag je de ingezette kaarten weer op handen nemen. De kans is nu dus groter dat je er in de volgende ronde wel met de punten vandoor gaat. Als laatste fase in een ronde neemt iedereen 2 nieuwe bemanningskaarten. Het spel eindigt na de zesde ronde en de speler met de meeste punten is de winnaar en verslaat de landrotten.

Het bieden op de routekaarten is begonnen

Onze mening
Wij zullen tijdens het spelen van dit spel zeker niet gaan muiten want Magellan kunnen wij goed waarderen. Het is een vlot klein spel met een leuke twist op het biedingsmechanisme. De overweging om in de huidige ronde vol voor punten te gaan of toch extra kaarten op handen te houden voor de volgende is reuze interessant. Daarnaast kan je ook inzetten op kaarten waar je eigenlijk geen belang bij hebt. Het zorgt ervoor dat je tegenstanders nu meer moeten betalen en dit heeft bij ons al voor leuke momenten gezorgd. Houd je van bluf- en biedingspellen of zoek je een leuk nieuw kaartspel dan is Magellan zeker zeewaardig.

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.