King Fridge

King Fridge

Review door Tijmen

Vanaf zaterdag mogen we eindelijk weer meer mensen ontvangen thuis. Helemaal fantastisch maar we moeten wel weer rekening houden met de voedselallergieën van onze gasten. Gelukkig hebben wij al flink kunnen trainen met King Fridge, een grappig en snel kaartspel voor 2-6 spelers.

Wat is er mooier om als vriendengroep iets te creëren? De vrienden Dennis, Koen, Niels & Sjoerd bedachten tijdens hun vakantie dit spel, werkte het zelf helemaal uit en kwamen tot dit previewexemplaar. Afgelopen vrijdag ging hun kickstarter campagne online waar ze in korte tijd het crowdfunding doel haalde.

Korte spelomschrijving
In King Fridge krijgt elke speler 4 gedekte kaarten met waardes variërend van -2 t/m +30. Hiervan mogen er 2 bekeken worden. In een beurt pakken spelers een kaart van de trek- of aflegstapel en bepalen ze of zij 1 van hun gedekte kaarten willen ruilen met deze nieuwe kaart. Wat de keuze ook is er wordt altijd een kaart op de aflegstapel gelegd en nu komt het aan op goed geheugen en snelheid. Weet je dat 1 van je gedekte kaarten dezelfde waarde heeft dan mag je hem ‘dumpen’ op de net afgelegde kaart. Dit wil je want het doel is om zo min mogelijk punten te scoren dus hoe minder kaarten hoe lager je score. Sommige kaarten die je aflegt vragen je een kanskaart te pakken en deze hebben allerlei leuke acties waarmee spelers het verloop van het spel kunnen beïnvloeden. Ben je overtuigd dat je de laagste score hebt, dan kun je King Fridge claimen.

Onze mening
Wat een leuke verrassing is dit spel. De oplettende lezer heeft al door dat er elementen van het hele bekende Beverbende in King Fridge zijn meegenomen. Maar waar dat spel kaartenschuiven is en hopen op die ene lage kaart weet King Fridge zich te onderscheiden. Door de toevoeging van het dumpen en de kanskaarten is er zoveel meer interactie en plezier. Een extra compliment willen we geven voor de speelkaarten, deze bevatten leuke tekeningen met veel humor. King Fridge stelt je geheugen op de proef, kan je met jong tot oud spelen en blijft tot het einde spannend. Grijp je kans en steun dit project voor maar EUR 16,=.

Spel vriendelijk beschikbaar gesteld door de uitgever.