Jaipur

Jaipur

Review door Yvonne van @yvonnes_spellekast

Uitgever: @space_cowboys_officiel
Aantal spelers: 2
Speelduur: 30 min
Leeftijd: 10+
Cijfer: 7,5

In Jaipur probeer je de beste handelaar van de Maharadja te worden. Dit doe je door aan het eind van de ronde meer rijkdommen te hebben verzameld dan je tegenstander.

Hiervoor verzamel je kaarten met de verschillende goederen op de markt. Heb je meerdere kaarten van dezelfde goederen, kun je deze weer verkopen voor roepie fiches. Een grote verkoop van 3 of meer kaarten, levert en beloning op in de vorm van een bonus fiche. Dan zijn er ook nog kamelenkaarten. Deze hebben geen verkoopwaarde, maar kunnen een handig ruilmiddel zijn. Heb je aan het eind de meeste kamelen, verdien je hier ook nog en bonus fiche voor. Wie aan het eind van de ronde de rijkste handelaar is, krijgt en handelaarsfiche. Wie als eerste twee handelaarsfiches verzamelt wint Jaipur.

Ik vind Jaipur een erg leuk kaartspel voor twee personen wat je in een half uurtje kunt spelen, met regels die snel te begrijpen zijn. Je hebt soms wat geluk nodig met de kaarten en moet af en toe en gokje nemen.
Maar je kunt ook prima je tegenstander dwars zitten door juist de kaarten te pakken die de ander aan het sparen is. Het spel is mooi geïllustreerd en het kleine formaat van het doosje zorgt er ook voor dat je het spel makkelijk mee neemt. Al met al een aanrader voor twee personen!

Ben je geïnteresseerd geraakt na het lezen van deze review? Je vindt het spel hier bij Bol.com