Hanamikoji

Hanamikoji

Review door Tijmen

Ondanks de lockdown hebben de bros beide een restaurant geopend in de voormalige keizerlijke stad Kyoto. Om ons restaurant vol te krijgen hebben wij de gunsten nodig van zoveel mogelijk van de 7 wonderschone geisha’s. Zij zijn de ideale attractie waar de toeristen op af komen.

Met 7 verschillende geschenken proberen we de dames over te halen om voor ons restaurant te kiezen. Weet een speler minimaal de gunsten van 4 geisha’s of minimaal 11 gunstpunten te winnen dan wint die speler.

Het leuke aan dit spel is dat beide spelers in 4 beurten 1 van hun acties moeten doen. Heb je een actie deze ronde gekozen dan kan je hem niet nog een keer doen. De acties draaien om het uitwisselen of aanleggen van geschenken. Dit maakt het spel heerlijk tactisch en doet je soms kreunen van frustratie omdat je beseft dat je de acties niet goed getimed hebt.

Hanamikoji is een heel fijn spelletje. Het is zeker geen must-have maar wel een spel met een heel leuk en origineel mechanisme. Deze kun je altijd spelen als je weinig tijd hebt of als je geen zin hebt in een groter spel. De kaarten zijn waanzinnig mooi, echt een lust voor het oog. Tip: Dit spel doet het erg goed in combinatie met een glas wijn.

Geïnteresseerd geraakt in het spel? Koop het bij Bol.com.