Elixir Mixer

Elixir Mixer

Review door Tijmen

Het is eindelijk weer zover. Sommige noemen het ook wel de olympische spelen voor heksen en tovenaars. Het Festival van Tovenarij en Hekserij is begonnen en jij bent een van de deelnemers. Als jij de meeste Elixirs weet te mixen ga je er met de gouden ketel vandoor.

Er zijn 5 verschillende ingrediënten om te mixen

Korte spelomschrijving
Elixir Mixir is een kaartspel voor 2-4 personen. Het doel is om 8 toverdranken (Elixirs) te maken.
Er zijn 5 ingrediënten op de kaarten gedrukt: Ogen, spinnen, wormen, hagedissen en paddenstoelen en deze hebben de waarde 1 t/m 7. Elke speler krijgt 5 van deze ingrediëntkaarten op handen en hiermee ga je setjes maken. Open op tafel liggen namelijk de Elixerkaarten. Dit zijn als het ware recepten en hebben waardes van 10-15. Elke Elixirkaart is 1 punt waard en wil je bijvoorbeeld de rode 11 scoren moet je kaarten van het ingrediënt Paddenstoel met precies die waarde uit je hand afleggen. Om de juiste handkaarten te krijgen mag je elke beurt een open kaart uit de markt pakken of ruilen met de markt. Weet je handig te ruilen en heb je een beetje geluk dan is de kans groot dat je veel Elixirs kan maken. Lukt het je daarnaast om ook een aantal bonuskaarten mee te pakken kan jij zo maar eens het Festival van Tovenarij en Hekserij winnen.

leg een waarde gelijk aan de bovenste Elixerkaart af om deze te mogen nemen

Onze mening
Elixir Mixer is een verrassend leuk klein spelletje. Hoe de kaarten worden gebruikt is origineel en het ziet er mooi uit op tafel. Het maken van setjes op basis van de waarde van je kaarten is voor volwassenen uiterst vermakelijk terwijl het voor kinderen ook nog eens erg leerzaam kan zijn. Tijdens het spelen heb je wel wat geluk nodig maar spelers krijgen genoeg mogelijkheden om dit te beïnvloeden. Het artwork is kleurrijk en sluit prima aan bij het thema. Elixir Mixer kan je voor de prijs waarvoor het in de schappen ligt eigenlijk niet laten liggen. Hij past uitstekend in de vakantiekoffer en is erg geschikt als cadeautje.

Spel vriendelijk beschikbaar gesteld door @jumbo_games.

Geïnteresseerd geraakt? Koop het spel hier bij Bol.com

Dit zijn de Elixerkaarten
Een bovenaanzicht van de spelopzet