Ecosystem: Coral Reef Review

Ecosystem: Coral Reef Review

Review door Tijmen

👥 1-6 (10+) ⚙️ Drafting,  Patern Building⏳20 minuten 

De oceanen en hun bewoners ondervinden grote problemen door vervuiling en opwarming van het water. Dit heeft vooral invloed op de koraalriffen van het Great Barrier Reef. Hoog tijd om actie te ondernemen en in dit kaartspel voor 1-6 spelers het beste ecosysteem te creëren.

 

Kort speloverzicht
Ecosystem Coral Reef  is een puzzelkaartspel waarin spelers een raster opbouwen met kaarten. Het spel begint door iedereen 10 van de 130 kaarten te geven. Er zijn 11 verschillende kaartsoorten, waardoor dubbelen waarschijnlijk zijn. In 2 rondes bouw je een raster van 20 kaarten.

Uit je starthand kies je 1 kaart, de rest geef je door naar links. Deze kaart start je ecosysteem. Elke volgende kaart moet grenzen aan een eerder geplaatste kaart. Elke kaart scoort op een unieke manier, afhankelijk van positie of aangrenzende kaarten. Koraalkaarten moeten bijvoorbeeld op de bodem liggen om te scoren, terwijl clownvissen punten opleveren naast plankton of koraal. Na 10 beurten start ronde 2. Je ontvangt weer 10 kaarten, maar geeft nu door naar rechts. Het spel eindigt wanneer iedereen 20 kaarten heeft geplaatst (4 hoog en 5 breed). De speler met de meeste punten wint.

Ecosystem: Coral Reef je eigen ecosysteem
Plaats kaarten slim zodat ze optimaal scoren
Ecosystem: Coral Reef player aid
De player aid verteld hoe de flora en fauna scoren

Onze mening
De felle kleuren van de kaarten maken het spel visueel aantrekkelijk op de speeltafel. De kaarten zijn eenvoudig en bevatten geen symbolen. Een ‘player aid’ legt uit hoe kaarten scoren, wat in het begin vaak geraadpleegd moet worden.

Het punten scoren is eenvoudig te begrijpen, evenals de spelregels. Basiskennis van Engels is vereist. Wij waarderen puzzelspellen zoals Ecosystem Coral Reef om de korte speelduur en interessante keuzes. De perfecte kaart verschijnt wellicht niet, dus je moet je tactiek aanpassen. Je leert gaandeweg welke kaarten goed samenwerken en waar ze het beste geplaatst kunnen worden. Hoewel Coral Reef geen unieke gameplay biedt, blijft het een heel prima spel. De uiteindelijke keuze of dit spel iets voor jou is hangt er vanaf of je al soortgelijke spellen hebt of dat het uiterlijk je aanspreekt. De doos is relatief groot voor de kleine kaarten; een compactere doos zou beter passen bij het ecologische thema en praktisch zijn voor onderweg.

Koop Ecosystem: Coral Reef als je op zoek bent naar een eenvoudig te leren puzzelkaartspel met opvallend artwork.

Vermijd Ecosystems Coral Reef als je niet houdt van puzzelspellen waarbij je gebonden bent aan vaste afmetingen

Reviewexemplaar

 

Ecosystem: Coral Reef speelkaarten