Dog Lover

Dog Lover

Review door Colin van de @spelbrekers

Wij als enorme fan van het kaartspel Cat Lady waren meteen om toen we hoorde dat uitgever AEG met een hondenversie kwam. En al hoe wel het bij het eerste gezicht lijkt op een kopie met een ander jasje biedt Dog Lover zeker nieuwe en uitdagende spelelementen. 

In Dog Lover proberen spelers zoveel mogelijk honden te adopteren, hen trucjes aan te leren, voeden en speelgoed te geven. In het begin mag elke speler, net als bij Cat Lady, een rij of kolom kaarten uit het raster van 9 kaarten pakken. Honden geven je punten indien ze gevoed zijn.

Dog Lover biedt een groot aantal nieuwe kaarten aan. Zo zijn er trucjes die je je hond kan aanleren met behulp van trainingskaarten. Nieuwe trucjes zorgen voor nieuwe figuraties aan kaarten die je tijdens je beurt mag pakken, dit zorgt er soms voor dat je 5 kaarten in een beurt kan bemachtigen.
Adoptiekaarten geven je de kans een hond uit het asiel te adopteren die je extra bonuspunten kan opleveren.
Eigenschappen geven elke hond een unieke manier van scoren waarbij je kaarten onder de kaart mag stoppen voor extra punten, zo is een hongerige hond altijd in voor meer voedselkaarten en wil een speelse hond zoveel mogelijk speeltjes onder zijn kaart. Maar let op elke eigenschap hoort bij een van de drie verschillende groottes van honden, heb je die niet in je bezit zul je eerder gespaarde kaarten af moeten leggen.
Als laatste voegt Dog Lover de wandeling kaarten toe die elke hond 2 bonuspunten geeft.

Dog Lover voelt voor ons als een Cat Lady 1.5 waarbij het simpele drafting mechanisme is overgenomen maar volledig is uitgebreid met nieuwe strategieën en technieken. Naar onze mening moet je bij een potje Dog Lover veel tactischer nadenken en goede keuzes maken tijdens je beurt, want een potje is vaak sneller voorbij dan je wilde. Dog Lover is een fantastisch kaartspel met een superschattig thema en leuk artwork, die ook nog eens aan inclusie werkt. Wij zijn om!