Caper

Caper

Review door Tijmen

Caper is een kaartspel voor twee personen die hun eigen dievengilde gaan samenstellen in Londen, Parijs of Rome. Op 3 locaties in de stad probeer je zoveel mogelijk waardevolle spullen te ontvreemden door het aanleggen en combineren van de juiste kaarten.

Nooit waren de bros het ergens zo over ONEENS als de stijl van dit spel. Tijmen had het op zijn wensenlijstje staan vanwege het geweldige artwork en Gerben zou het nog niet eens van de plank afpakken. Het spel is doordrenkt met thema. Zo heeft de handleiding een cover alsof het een brochure voor inbreekhulpmidden is en de hele fijne insert de vorm van een ouderwetse kluis met draaislot.

Caper wordt in 6 rondes gespeeld en je mag in de ene een inbreker aanleggen en in de andere een stuk gereedschap. Elke keer dat je een kaart speelt wisselen de spelers hun handkaarten wat een leuk mechanisme is. Punten scoor je door het maken van setjes. Dit kan van alles zijn maar een voorbeeld is het hebben van kaarten in 3 verschillende kleuren op een locatie. Winnaar is de speler met de meeste punten.

Onze mening
Caper was even doorbijten voor ons. Het spel is taalonafhankekijk door het gebruik van heel veel symbolen. Het koste best wat tijd om deze te leren. Na het spelen van meerdere potjes kwam het tempo erin en wordt het nu steeds leuker. Omdat er drie verschillende steden zijn met elk hun unieke kaarten is er ook steeds wat nieuws te beleven. Caper biedt veel interactie, veel thema en vooral veel humor op de kaarten met inbraakgereedschap. De componenten zijn uitstekend en de doos waar alles z’n eigen plek heeft zorgt voor een mooie afwerking.
Caper is misschien niet het beste 2-speler spel maar wel een hele leuke met een duidelijke leercurve.

Spel vriendelijk beschikbaar gesteld door @jumbo_games.