Biotopia

Biotopia

Review door Colin van de @spelbrekers

Biotopia is een kleurrijk en natuurlijk kaartspel over de verschillende Europese vlinders. Spelers proberen deze gevleugelde vrienden te lokken naar hun tuinen door middel van het planten van bloemen en ontpoppen van rupsen.

Tijdens je beurt kan je uit verschillende opties kiezen, zoals het planten van een bloem, het vangen of verzamelen van een vlinder of een doelkaart te bemachtigen. Het verzamelen van een vlinder kan alleen mits je genoeg bloemen in je tuin hebt. De achterkant van elke kaart is een bloem waardoor je altijd een kaart kan spelen als bloem of vlinder. Heb je een variatie aan vlinder bemachtigd die op een van de doelkaarten staan benoemd mag je deze doelkaart toevoegen aan je tuin. Vlinders en doelkaarten leveren je punten op. Het spel eindigt in de ronde waarbij een speler 15 of meer punten heeft behaald. Na deze ronde wint de speler met de meeste punten.

Wat vinden we leuk?
– Dit spel is niet alleen ontworpen maar ook geïllusteerd door de zelfde Deense man. Het artwork is zacht en enorm kleurrijk wat zorgt voor een fleurig tafereel.
– Doordat de kaarten zowel aan de achterkant als voorkant een functie hebben zorgt het telkens voor een strategische keuze.
– De regels zijn eenvoudig en snel aan te leren waardoor nieuwe speler snel kunnen aanschuiven.
– Het race-element, waar we eigenlijk niet erg van houden, is goed geïmplementeerd en voelt soepel aan.

We waren enorm verrast na het eerste potje van Biotopia en wilde meteen een tweede spelen, dit is voor ons een teken van een goed spel. Dat in combinatie met de eenvoudige regels en het prachtige artwork maakt Biotopia een dikke aanrader voor ons.

Dit exemplaar is ons vriendelijk beschikbaar gesteld door de eigenaar @biotopia.cardgame