Aeon’s End

Aeon’s End

Review door Yvonne van @yvonnes_spellekast

Uitgever: @indieboardsandcards
👥: 1 – 4
⏱: 60 min
👶🏼: 14+
🏆: 8+

Aeon’s End is een coöperatief deckbuilding spel met een fantasy thema.

Wat Aeon’s End bijzonder maakt is dat er geen standaard spelers-volgorde is, maar dat dit bepaald wordt door een turn-order deck. Daarnaast wordt de aflegstapel nooit geschud, alleen omgedraaid. Dit maakt het heel belangrijk in welke volgorde kaarten naar de aflegstapel verplaatst worden.

In het spel speel je helden die de stad Gravehold beschermen tegen de “Nameless” – een groep monsters die de stad aanvallen. Elke speler kiest een van de acht beschikbare helden en krijgt een starthand met kaarten en een trekstapel. De nemesis kan aangevallen worden met spreuken. Deze zijn alleen te spelen op geopende breaches. De spelersmat van elke speler heeft ook een startoriëntatie voor de vier breaches, vierkante kaarten die boven het spelersbord liggen. Betere spreuken en andere kaarten zijn aan te schaffen in de markt. Met deze kaarten kun je ook kaarten uit het spel verwijderen, waardoor je een efficiënt deck krijgt waarbij je snel de juiste kaarten trekt. Het spel eindigt wanneer op de nemesis verslagen is, of als Gravehold vernietigd is.

Aeon’s End heb ik tweedehands aangeschaft. Een reden hiervoor is dat ik niet wist of dit een spel voor mij zou zijn. Ik hou in meerspeler spellen niet van conflict/vechten en had nog niet eerder een spel met een dergelijk thema gespeeld.

Maar wat heeft dit spel mij positief verrast. Ik heb tot nu toe de solo variant gespeeld waarbij je twee helden bestuurd. Het onvoorspelbare van het turn-order deck, het feit dat je de aflegstapel nooit schud, het thema, de spanning, dit alles zorgt ervoor dat je echt in het spel gezogen wordt, je
goed na moet denken over je keuzes en het geeft ontzettend veel voldoening als het lukt om de nemesis te verslaan