Abstract Academy

Abstract Academy

Review door Colin van de @spelbrekers

Abstract Academy is een strategisch kaartspel waarbij spelers een gedeeld kunstwerk maken om zo goed mogelijk aan vooropgestelde doelen te voldoen.

Elke kaart bestaat uit 4 kwadranten met ieder een van de 3 basiskleuren, rood, geel of blauw. Wanneer een speler aan de beurt is legt hij deze op tafel, aangrenzend aan een eerder geplaatste kaart. Dit blijven zij doen tot er een canvas van 4 bij 4 kaarten ligt. De 2 rijen van 8 kaarten die het dichtstbij jou liggen zijn jouw kaarten waar jij punten voor scoort. Het spel wordt gespeeld over 3 rondes met telkens nieuwe doelen en een persoonlijke doelkaart. De speler met de meeste punten aan het einde van deze rondes wint het spel.

Wat vinden we leuk?
– Het spel heeft enorm veel interactie. Jouw beurt wordt telkens bepaald door wat jouw tegenstander speelt. Daarnaast deel je een canvas met je tegenspeler. In een 4 spelers spel deel je zelfs kaarten met elkaar die je beide scoort.
– Het raster ligt niet vast tot dat de 4e kaart in een rij of kolom wordt aangelegd. Hier door kun je tactisch kaarten neerleggen bij je zelf of bij je tegenstander.
– Het artwork ziet er mooi en verzorgd uit. In plaats van blokken zijn er daadwerkelijk verfstreken op de kaarten te zien, daarnaast zijn de kaarten van erg goede kwaliteit.
– De doelen die elke ronde compleet anders zijn en de persoonlijke doelen zorgen voor een hoge herspeelbaarheid.

Ook de Oud Hollandse Meesters zijn van de partij

Wat vinden we wat minder?
– Het doosje waarin het spel komt is erg simpel. Hierdoor is het telkens een hele strijd om de kaarten weer terug in het doosje te krijgen. Dit had makkelijk opgelost kunnen worden door een standaard doosje met deksel te maken.
– Het spel is alleen voor 2 of 4 spelers, er ontbreekt dus een 3 spelers versie.
.
Abstract Academy is een leuk puzzel kaartspel met genoeg strategische overwegingen maar met simpele regels.