6th SENSE

6th SENSE

Review door Tijmen

Slagenspellen hebben een speciaal plekje in mijn hart. Lange avonden op het terras met Wizard en op zondag klaverjassen met mijn schoonouders. Maar ook recenter kwamen er twee erg sterke slagenspellen uit met Herrlof en The Crew. Kan 6th SENSE wat toevoegen aan dit rijtje?

Korte spelomschrijving
In een slagenspel is het je doel om door het spelen van je handkaarten een ‘slag’ te winnen. Dit zijn de kaarten die de spelers die ronde gespeeld hebben. Doorgaans wint de hoogste kaart de slag tenzij er een troefkaart wordt gespeeld. In 6th SENSE voorspel je hoeveel slagen jij verwacht te scoren door een kaart uit je hand gedekt voor je neer te leggen. De kaarten hebben de waarde 0 – 14 en een aantal kaarten hebben speciale eigenschappen. Het klonk mij voor het spelen alsof de in de eerste alinea genoemde spellen in een kom waren gegooid, goed zijn gemixt met als uitkomst dit spel. Ik zou wel kunnen zeggen dat ik behoorlijk kritisch was maar deze houding verdween al snel. De dressing bestaat namelijk uit het klassieke pesten met als resultaat dat 6th SENSE een heerlijke salade is geworden.  De 0, 4, 6/9, 8 en 12 voegen namelijk zoveel leuke, makkelijk te begrijpen regels toe dat wij heel erg enthousiast zijn. Toegeven, je moet niet vies zijn van een boel interactie en tegenstanders die je flink dwars zitten. Wij houden hiervan en hebben al veel gelachen. 

Onze mening
6th SENSE is leuk, heel erg leuk. De actiekaarten en de relatief beperkte speelduur (30 min) zorgen ervoor dat dit deze zomer veel bij ons op de (terras)tafel komt. De kaarten hebben duidelijke kleuren en ook een eigen symbool dat maakt dat je alles ook goed kan onderscheiden bij minder licht.  Hou je van (slagen)spellen met eenvoudige regels. Hou je van een spel met veel interactie dan is 6th SENSE een warme aanbeveling.

Spel vriendelijk beschikbaar gesteld door @jumbo_games.

Geinteresseerd geraakt in dit spel? Koop het bij Bol.com.