The Medusa Report

The Medusa Report

Review door Tijmen

👥 1-4 (8+) ⚙️ Coöperatief, Mysterie⏳180 minuten

Nog heel even staat hij op Kickstarter: The Medusa Report. In dit puzzelavontuur voor 1-4 spelers onderzoek je wat er in 1974 is gebeurt tijdens een geheime missie en ga je opzoek naar Abigail. Bekijk dit product van Nederlandse makelaardij op Kickstarter en lees verder voor onze mening.

 

Een hele volle doos met allerlei verschillende documenten en materialen

Kort speloverzicht
The Medusa Report is een eenmalig te spelen puzzelavontuur  waarbij je in de huid kruipt van detectives. We krijgen een doos die eruit ziet als zo’n fijne documentendoos die je kent uit films. Hierin vind je brieven, foto’s een landkaart en allerlei andere documenten. Je doel is alle puzzels op te lossen die je in de doos vindt en daarmee drie vragen te beantwoorden. Met elke puzzel die je oplost krijg je de sleutel om het antwoord op de volgende te vinden. Allemaal zijn ze origineel en passen ze goed binnen het thema. Denk hierbij aan verstopte boodschappen in stukken tekst of unieke manieren om ze te lezen. Na ongeveer 2,5 uur detective werk kun je waarschijnlijk de 3 hoofdvragen beantwoorden en ben je klaar met The Medusa Report.

 

Onze mening

Wij hebben deze zaak opgelost met 3 spelers en iedereen bleek hard nodig. Bij escape rooms en puzzelavonturen wil er weleens iemand buiten de boot vallen maar dat was nu zeker niet het geval. De materialen zijn gaaf en overtuigend in realisme. De puzzels zijn zeer uitdagend en juist door onze verschillende inzichten te combineren wisten we deze bijna allemaal zonder hulp op te lossen. Wij vonden de puzzels erg origineel en stonden versteld hoe je dit kan verzinnen.

Het verhaal leid je van de ene puzzel naar  de volgende en deze puzzels bestaan vaak uit meerdere onderdelen. Je kan dus taken verdelen en iedereen betrokken houden. Een ander sterk punt is dat speelmaterialen voor verschillende puzzels worden hergebruikt. Geen one-time use van materialen en altijd scherp blijven of je niet de achterkant van een document hebt gemist. Bezoek je de kickstarterpagina dan zul je zien dat de aankoopprijs stevig is. Je krijgt hiervoor wel een volledig te resetten avontuur dat je kan doorgeven of verkopen. The Medusa Report is een 9/10 en krijgt onze volledige aanbeveling. 

– koop The Medusa Report wanneer je dol bent op uitdagende en originele escaperooms die je niet snel zal vergeten

– vermijd The Medusa Report als je in paniek raakt van complexe puzzels en Engels een uitdaging is

Reviewexemplaar