Wingspan: uitbreiding Oceanië

Wingspan: uitbreiding Oceanië

Review door Tijmen

Als je nu nog geen Wingspan in je leven hebt moet dat bovenaan het prioriteitenlijstje komen 😉. Heb je dit geweldige spel al wel maar twijfel je over deze uitbreiding lees dan verder.

Heeft Wingspan uitbreidingen nodig? Dat hangt er maar net van af. Komt het spel maar een paar keer per jaar op tafel dan zou mijn antwoord nee zijn. Maar speel je zoals wij bijna wekelijks een potje dan kan ik het zeker aanraden.

We krijgen in deze doos allereerst de nieuwe spelersborden. Ik ben er blij mee want na het spelen van je eerste vogel in het bos krijg je al een extra voedsel. Ook merk ik dat ik veel gebruik maak van de ruilopties die het bord biedt.

De tweede grote toevoeging is: nectar. Een nieuwe voedselsoort die, of specifieke nodig is om een van de nieuwe vogels te spelen , of gebruikt kan worden als joker. Eerlijk gezegd kan dit mij gestolen worden. Het voegt weinig toe aan het spel in mijn beleving.

The birds, it’s all about the birds. Hier word ik echt blij van. De nieuwe vogels zorgen voor meer interactie, er zijn lekker veel kaarten met hoge punten en natuurlijk de ‘einde spel acties’. De nieuwe gele ‘powers’ zijn een goede aanvulling. Er zijn weer heel veel leuke nieuwe combo’s te spelen en tactieken te volgen.

Ten slotte zijn de nieuwe einde ronde doelen ook allemaal 👍🏻.

Dat ik enthousiast ben is hopelijk duidelijk geworden. Helemaal in combinatie met de Europa uitbreiding is de herspeelbaarheid oneindig. Ik hou van dit spel! Het is te koop bij Bol.com

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®

N.B. De vogelhuisjes zijn geen onderdeel van de uitbreiding.