Riftforce

Riftforce

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

2 spelers ~ 30 minuten ~ 10-99 jaar

Uitgegever: White Goblin Games

Natuurkrachten hebben het land verwoest waardoor er een kloof is ontstaan; de Rift. De vrijgekomen Riftforce heeft de omgeving verwoest, dit moet veranderen! In Riftforce stap je in de huid van een magiër om je eigen unieke team te maken. In je team komen verschillende gildes samen, met elk hun eigen natuurkracht. Met deze gebundelde krachten ga je met elkaar de strijd aan om controle te krijgen over de losgeslagen situatie. Degene die dit het beste kan is de winnaar.

Elke speler krijgt 4 elementkaarten, 4 gildes dus. Door de elementen met elkaar te combineren ontstaan er unieke, krachtige combinaties waar je je tegenstander mee kunt verslaan.
Je kiest in je beurt om kaarten te spelen, krachten te activeren of locaties te controleren en daarna je hand aan te vullen. Door aan te vallen kun je de kaarten van je tegenstander vernietigen, hiermee verdien je Riftforce. Dit kan je ook verdienen op het moment dat je een locatie controleert waar geen kaarten van de tegenstander ligt.
Wanneer een speler 12 Riftforcepunten heeft, wordt de laatste ronde ingeluid.

Het spel is opgezet en de eerste kaarten zijn gespeeld

Riftforce is een super sterk 2-speler spel dat, wat mij betreft, veel te weinig aandacht krijgt!
Ik blijf het elke keer een leuke uitdaging vinden om de sterkste combinatie te zoeken binnen mijn elementen. Het is tevens ook een uitdaging om te ontdekken welke elementen je tegenstander krachtig maakt, zijn/haar aanvallen moet je natuurlijk wel zien te pareren!
Doordat de potjes niet lang duren en de herspeelbaarheid hoog is, komt het hier snel op tafel.

Als ik Riftforce een cijfer zou geven dan kom ik op een 8/10