Hitster

Hitster

Review door Tijmen

👥 2-10 (16+) ⚙️ muziek, party game⏳30 minuten

Partyspellen komen in allerlei soorten en maten. Echter zit er een al jaren stevig op de troon met 30 Seconds. Een leuk spel maar veroudering ligt op de loer en niet iedereen is er even goed in. Quizjes en muziek zijn razend populair dus laten we dat eens combineren dachten ze bij Jumbo Games. En zie hier: Hitster. Scan kaarten, luister naar de muziek en leg ze op de juiste plek in de tijdlijn.

Leg de kaarten op de juiste chronologische positie

Kort speloverzicht
In Hitster ga je proberen popnummers te herkennen en deze vervolgens op juiste plek in de tijdlijn leggen. In de doos zitten 308 vierkante kaarten met op de achterzijde een QR code. Download de gratis app en scan de code. Nu begint er een nummer via Spotify te spelen. Weet je de titel en artiest? Top! Je verdient een fiche. Weet je dit niet geen probleem want punten scoor je alleen door ze op juiste plek te leggen in de tijdlijn die je creëert. Denk je dat een nummer jonger is leg je hem rechts, is hij ouder dan plaats je de kaart naar links. Nu draai je de kaart om en hierop staat het jaartal, de naam van het nummer en de artiest. Had je het goed dan mag de kaart blijven liggen. Bij een fout antwoord moet je hem afleggen. Zo wordt de tijdlijn steeds langer en goed plaatsen steeds uitdagender. De verdiende fiches kun je inzetten om een nummer te skippen of om te stelen bij een tegenstander als je denkt dat hij een kaart verkeerd plaatst. De speler die als eerste 10 kaarten weet te plaatsen wint Hitster!

Tijdens het spel kun je fiches verdienen als je de titel en artiest weet
Scan de QR code en de muziek begint te spelen.

Onze mening
Wat ben ik ontzettend verrast door dit spel. De omschrijving klonk aardig maar hoe leuk kan het nu eigenlijk zijn zon spelletje over het maken van muziektijdlijn. Mega!
Er zijn een aantal redenen waarom Hitster me zo aanspreekt. Allereerst hoef je echt geen muziekkenner te zijn. Een beetje kunnen aanvoelen in welk decennium een nummer is uitgekomen brengt je een heel eind. Daarnaast is de variatie hoog. Het is nog net niet van House tot Strauss maar wel van Wim Sonneveld Naar Billie Eilish en alles ertussen. Het maakt de doelgroep groot. De fiches zorgen voor extra interactie omdat je er kaarten mee kan stelen. In onze potjes bleven alle spelers daardoor continu betrokken. Het scannen van de kaartjes werkt verassend soepel en de koppeling met Spotify is voor een audiofiel als ik zeker fijn. De muziek kun je daardoor via je muziekboxen luisteren, lekker hard zetten en ik weet zeker dat het heel moeilijk blijft om stil te zitten. Wij gaan dus met grote groepen niet meer panisch de namen van ‘BN-ers’ omschrijven maar lekker muziek luisteren!

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.

Op het puntenspoor houdt elke speler zn voortgang bij.