Rush out!

Rush out!

Review door Tijmen

👨‍👩‍3-5 ⏱️ 20-30 min. 💰 €30

3,2,1, gooooooo. Dobbel dobbel dobbel zo snel je kan. JAAA ZWAARDJE, ZWAARDJE ZWAARDJE, NOG MAAR EENTJE! In Rush out is het 1 speler tegen de rest en doormiddel van het dobbelen van de juiste symbolen vervul je kaarten. Het team dat als eerste door hun stapel gaat wint.

Spelers die held spelen hebben 3 dobbelstenen in hun eigen kleur

Kort speloverzicht
Bepaal eerst wie de rol van boze tovernaar op zich neemt. De andere spelers zijn de helden die hem proberen te verslaan. Het spel speel je aan de hand van verschillende scenario’s. Dit betekent in de praktijk het toevoegen van kaarten die net een ander effect hebben. Met de gekozen kaarten maken beide teams een trekstapel waarvan de eerste drie kaarten worden opengedraaid. Elke kaart heeft 3 of meerdere symbolen die je terugvindt op de zijden van de dobbelstenen. Als het spel gestart is gooien alle speler tegelijk zo snel en zo vaak mogelijk hun dobbelstenen. De helden proberen gezamenlijk de gevraagde symbolen te gooien en de tovenaar doet dit alleen. Ligt een kaart vol dan mag hij worden afgelegd en komen de dobbelstenen weer beschikbaar. Helden gooien met 3 dobbelstenen per persoon en de tovenaar met 5. In de hectiek moet je ook nog afstemmen voor welke kaarten gedobbeld gaat worden dus naast snelheid is goede communicatie ook belangrijk. Dit gaat door tot 1 van de teams hun laatste kaart van de trekstapel pakt want zo wordt de winst bepaald.

Het speelbord van boven bezien. Aan de ene kant de helden en aan de andere zijde de boze tovenaar

Onze mening
Rush Out zegt het al: haast, hectiek, snelheid. Dat zijn spelonderdelen die je moeten liggen. Ik heb mij uitstekend met dit spel vermaakt maar ik heb weinig spelers in mijn kring die ook plezier halen uit een dergelijk type spel. Omdat het spel minimaal 3 spelers vereist is het voor mij lastig het spel op tafel te krijgen. Aan de andere kant, ligt jou en je vrienden of familie dit wel dan is dit een hele interessante. Omdat er gespeeld wordt aan de hand van scenario’s is er genoeg herspeelbaarheid en zeker als je van rol blijft wisselen. Aanschafprijs is voor mijn gevoel een tikkeltje aan de hoge kant maar je krijgt hiervoor wel een spel met heerlijk artwork, mooie componenten en een hele fijne insert.

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.